Vill du hyra ut?

Har du en bostad du vill hyra ut?

Bäst är att anlita en lokal uthyrare i det land och område som fastigheten, huset eller ägarlägenheten, är belägen i och uthyrningsservicen handhas oftast av s k ”Property Management”-företag. Dessa företag tar även hand om poolskötsel, trädgårdsskötsel, samt kontroll av din bostad med jämna mellanrum när du inte är på plats. Vi på City & Country Homes har kontakt till dessa företag i de länder vi arbetar med.

Marknadsföring, nyckelutlämning, städning och tvätt samt deposition tar dessa företag hand om mot en ersättning som du förhandlar fram. Vår rekommendation är att du anger ett totalpris som inkluderar städning, tvätt, förbrukning av el och vatten, om detta ej tillkommer som extra för hyresgästen. Dessa företag vet vad du kan få ut i hyra per månad, vecka eller dygn och vilka hög- och lågsäsongerna är under året, då oftast med olika säsongshyror.

Observera att du är skattskyldig för din uthyrning i det land din fastighet är belägen i. Skatt på uthyrning i de länder vi arbetar med står angivna under Landsinformation och välj det land du vill ha information om.

Om du funderar på att köpa en fastighet, hus eller ägarlägenhet och helst vill hyra ut för att täcka dina omkostnader, som samfällighetsavgift, fastighetsskatt, el, vatten och sophantering, finns det nybyggda hus och lägenheter där man hyr ut till ett av byggherrens anslutet uthyrningsföretag. Av detta företag får du ett fast arvode per år i procent av priset på fastigheten, ofta mellan 3 – 10% per år. Under denna uthyrningsperiod har man begränsat eget utnyttjande och du måste även köpa ett standardiserat möbelpaket. Även kallat för ”Leaseback”. Hör med oss på City & Country Homes om lediga fastigheter med denna uthyrningsservice.

Kontakta oss per telefon eller e-post så hjälper vi dig få kontakt med ett uthyrningsföretag och lediga fastigheter med uthyrningsprogram.