Rayong

Att köpa hus och lägenhet i Rayong

Östra Thailand har ca 400 kilometer lång kust och är känd för fina stränder, färska skaldjur och tropiska frukter. Förutom storstaden Rayong hittar du även de närliggande orterna Ban Phe, Mae Phim, Mae Ramphung och Klaeng som alla är värda ett besök och har sin säregna charm. Ungefär 16 mil sydost om nya flygplatsen, Survarnabuhmi (ca 2 timmar med bil) ligger Rayong. Stad och samtidigt en av Thailands alla provinser. I Rayong hittar du det genuina Thailand, en pärla för dig som vill komma bort från turistlarm och leva efter den lokalt thailändska vardagen, med allt vad det innebär, och samtidigt ges utrymme till en avkopplande semester. Här är du befriad från strandförsäljare och högljudda barer. Rayong är en fiskeby av större slag. Nere vid hamnen kan du se de färgglada fiskebåtarna (Kor Lae) ligga i oändliga rader samtidigt som dagens fångst sorteras och rensas. En dialog på engelska kan vara svår att få till, men glada och trevliga leenden kommer du med all sannolikhet att bemötas med.

Runt Rayong har det under 2000-talet byggts villor och lägenheter, oftast i höghus, nära stränderna med bra västerländsk standard.

Från Ban Phe går båtarna sedan vidare till en av Thailands absolut skönaste ö med de finaste stränder du kan tänka dig, Koh Samet. Samet är nationalpark och du får betala en avgift för att stiga i land (200 Baht, år 2014). På Samet härskar till största del lugn med en tillbakalutad tillvaro. De största stränderna har ett skönt kvällsliv där det på stränderna dukas upp till middagen, på vissa ställen med fina bord, på andra ställen med sackosäckar eller liggdynor och låga bord. Kostnaden för boende börjar strax under 100 lappen och upp till flera tusen kronor för en natt. Det här är Thailand i sitt ursprung, genuint trevliga människor och fortfarande relativt låga priser.

Att resa till RAYONG

Flyg till Bangkok från Europa eller charterflyg.  Därefter buss eller taxi till din lokala adress.

Att göra i RAYONG

Golf, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i RAYONG

Rayong har ett tropiskt savannaklimat med en regnperioden (mindre än 30 dagar) mindre markerad än i de flesta provinserna i Thailand. Varma temperaturer varierar lite under året.

Den bästa perioden att besöka Rayong är november till mars, då det är mindre nederbörd.