Phuket

Att köpa hus och lägenhet i Phuket

Phuket är en ö belägen vid Thailands sydvästra kust och ett av landets mest populära turistmål och ett populärt område för utlänningar att köpa hus och lägenhet i, så även för svenskar. Phuket är till största delen täckt av berg och dess bergskedja går ifrån norr till söder på öns sydvästra del. Ön är till 70 % täckt av skog och sandstränderna är mycket välbesökta året om. De mest välkända och populära badstränderna är belägna på västkusten. De heter Kata Beach, Patong Beach och Karon Beach. Kata Beach är den mest barnvänliga och det är i huvudsak barnfamiljer som besöker den. Andra mycket vackra och välbesökta stränder är bland annat Kata Noi, Kamala Bay och Laem Singh. Svenskar köper främst hus och lägenheter på västkusten i kustorter som Surin Beach, Nai Yang Beach och Rawai Beach.

Tack vare att ön är ett så pass välbesökt turistmål så har Phuket landets högsta BNP. Efter turismen är gummiodlingen på ön den största anledningen till den goda ekonomin. Andra råvaror som driver Phukets handel är kokosnötter, cashewnötter, ananas, fisk och räkor.

Att resa till Phuket

Flyg till Phuket från Europa eller charterflyg. Alternativt inriksflyg via Bangkok. Därefter taxi till din lokala adress.

Att göra i Hua Hin

Golf, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i Phuket

Phuket har ett tropiskt monsunklimat med två årstider, regnperiod och torr period (jämfört med övriga Thailands tre årstider). Regnperioden infaller under maj till oktober då sydvästmonsunen blåser över ön med den största nederbörden under maj månad. Det innebär inte att det regnar hela dagarna, oftast är det soligt eller molnigt med tillfälliga korta skurar. Skurarna håller sällan i sig mer än någon timme, varför det med fördel går att besöka Phuket året om.

Under sydvästmonsunen kan det, när det blåser kraftigt, finnas underströmmar som gör det farligt att bada i havet. Många av de bevakade stränderna har röda flaggor som varnar för underströmmar medan de mindre stränderna saknar dem. En del turister som struntar i varningssignalerna hamnar i nöd och det sker en del drunkningsolyckor. Under mars-maj händer det att temperaturen vissa dagar når över 33 grader. Luftfuktigheten är hög i hela Thailand.

Den bästa perioden att besöka Phuket är november till maj, då det inte är monsunperiod. Under monsunperioden ligger stranden exponerad för de sydvästliga vindarna och förutsättningarna för surfing är då mycket goda.