Mae Phim

Att köpa hus och lägenhet i Mae Phim

Som svensk är Mae Phim åter igen populärt att köpa hus och lägenhet i som investering, eller som ett andra boende och då framförallt under den kalla delen av året i Sverige, oktober – mars månad, eller för att flytta hit permanent.

Ett paradis på jorden i thailändska Mae Phim eller Laem Mae Phim som det egentligen heter efter den udde som går ut där stranden slutar. Leam betyder udde på Thailändska. Här blandas Thailändsk inhemska kultur med en enastående vacker natur. Mae Phim som ligger i provinsen Rayong nås snabbt från Bangkok och erbjuder en oslagbar semesterupplevelse för hela familjen, långt ifrån de överexploaterade semesterorterna. Mae Phim är Thailändarnas egen semesterort och ger dig den Thailändska sidan av Thailand både vad gäller priser och upplevelser.

I Mae Phim finns någonting för alla och oavsett om du söker avkoppling, djur, naturliv, fiske, dykning eller aktiviteter som golfbanor i världsklass. Utanför Mae Phim beach ligger flera öar, bl.a. Paradisön Koh Samet och Koh Man Nai som även kallas ”Turtle Island”, där sköldpaddor föds upp. Ön kan besökas som dagstur eller med övernattning. Här kan du se stora havssköldpaddor komma upp på stranden och lägga sina ägg. I den härliga undervattensvärlden finns fisk och koraller som sprakar i regnbågens alla färger. Fisketurer i Siamviken kan ge dig fångster som valhaj, svärdfisk och barracuda om du har tur.

Mae Phim ligger i hjärtat av Thailands fruktdistrikt och tar man en tur i omgivningarna så förstår man varför Rayong och Chantaburi räknas hit. Här odlas väldigt mycket frukt av alla tänkbara sorter.

I omedelbar närhet till de flesta husen och lägenheterna finns flertalet restauranger som erbjuder matkultur från hela världen, från det aptitretande inhemska köket till det mer traditionella västerländska urvalet. Som den kustort Mae Phim är, är det en fest att prova något ur skaldjursmenyn som baseras på dagsfärska råvaror, tillagade på traditionellt vis.

Att resa till Mae Phim

Flyg till Bangkok och därefter taxi eller taxi till busstation inne i Bangkok och sedan buss till Mae Phim. Restid ca 3 timmar. Taxi finns på bottenplan av flygplatsen, väl skyltat i ankomsthallen.

Att göra i Mae Phim

Golf, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i Mae Phim

Medeltemperaturen i Mae Phim för hela året ligger på mellan 24 – 30 grader. Men under den varma perioden kan det bli uppemot 40 grader. För de flesta besökare förefaller det vara varmt året runt, men temperaturen och nederbörden skiljer sig under året. Man kan säga att det finns 3 årstider i Thailand. Den heta perioden från mars – maj, regn (med mycket sol) från juni - september och den svala perioden från oktober – februari. Regnsäsongen i Mae Phim betyder inte alls att det regnar hela eller alla dagar. När det regnar är det vanligtvis under en timme eller två på kvällen. Klimatet i sydöstra Thailand är jämt och behagligt klimat, utan den kraftiga monsunen som finns i västra/södra Thailand.

För resor till Thailand mellan april-september så är det bra att veta att det även då är bäst väder på östkusten. Sydöstra Thailand anses ha landets bästa klimat med mild monsun och låg nederbörd.