Bangkok

Att köpa hus och lägenhet i Bangkok

Som svensk är Bangkok populärt att köpa hus och lägenhet i som investering eller som ett andra boende och då framförallt under den kalla delen av året i Sverige, oktober – mars månad, eller för att flytta hit permanent.

Bangkok är både en fantastisk stad och Thailands huvudstad. Besökare som kommer hit blir ofta alldeles överväldigade över dess storlek och puls. De flesta stannar här bara några dagar, ofta på väg till eller från något. Staden kallas också Krungthep som betyder "City of Angels", och valdes år 2008 till världens bästa huvudstad i välkända magasinet Travel and Leisure Magazine.

Utbudet av lägenheter är oftast i moderna höghus centralt belägna och hus i s k ”gate communities”.

Att resa till Bangkok

Flyg till Bangkok och därefter taxi till lokal adress i Bangkok. Taxi finns på bottenplan av flygplatsen, väl skyltat i ankomsthallen.

Att göra i Bangkok

Kultur och utställningar.

Klimatet i Bangkok

Den bästa perioden att besöka Bangkok rent vädermässigt är utan tvivel under den ”kalla” säsongen mellan november och februari. Under den varma säsongen kan staden vara som en het gryta, i synnerhet när det inte blåser någonting alls. Luftfuktigheten ligger alltid över 50 procent och inte sällan rör den sig upp mot 90 procent. Under regnsäsongen klarar Bangkoks avloppsystem ibland inte av att ta hand om all nederbörd, vilket gör att det kan stå halvmeterhögt med vatten på vägarna. Allra mest regnar det normalt i september, då det ibland kan komma över 300 millimeter regn. Ofta kommer nederbörden i kombination med stora åskoväder.