Bang Saray

ATT KÖPA HUS OCH LÄGENHET I BANG SARAY

Bang Saray är utan tvekan en av de mest lugna platserna i provinsen Chon Buri öster om Bangkok. En plats som till stor del hade glömts bort och som bara var känd av ett fåtal utvalda utlänningar fram till för några år sedan. Byn Bang Saray har fortfarande en sömnig känsla, en skarp kontrast till sin bullriga granne i norr. Men även om man lyckas behålla bykänslan har Bang Saray alla bekvämligheter som ni behöver utan att ni behöver resa till storstaden. Här är sex fördelar med att bo i Bang Saray.

1. Avslappnad livsstil
Den avslappnade och mycket långsammare livsstilen är en av de anledningar som lockar folk till området. Det är en fristad för vila och avkoppling, samtidigt som det finns mycket att göra om ni vill. Bang Saray har väldigt mycket gemenskapskänsla. Bang Saray är otroligt kosmopolitiskt men har ett starkt thailändskt inflytande och en genuin känsla.

2. De bästa stränderna i området
Stränderna i och runt Bang Saray är utan tvekan de bästa i området. De förblir oförstörda även om de är mycket livligare än de någonsin brukade vara. De flesta stränder kantas av små, mer typiska restauranger och barer i motsats till stora kommersiella byggnader. Vattnet är turkost, kristallklart, vilket gör det mycket bättre för familjer, särskilt de med små barn.

3. Mer exklusivt
Det går inte att undgå det faktum att Bang Saray är en av de mest prestigefyllda adresserna i hela regionen. Ni hittar inga fyllestugor eller förslappade barer, bara trevliga restauranger och dryckesställen som är barnvänliga. Byarna och lägenheterna har en mer exklusiv och sofistikerad känsla som hjälper till att föra samman likasinnade, men naturligtvis är ingen utesluten.

4. Fortfarande nära Pattaya / U-Tapao
Vad någon än säger så har Pattaya fortfarande sin attraktion av många anledningar. Det kan vara butikerna, restaurangerna eller nattlivet. Bang Saray ligger mindre än 30 minuter från centrala Pattaya, vilket gör det till en relativt enkel plats att besöka under dagen eller natten. En annan fördel med Bang Saray är dess närhet till U-Tapao Airport, en flygplats som ständigt blir livligare och erbjuder flyg till fler destinationer.

5. Mindre föroreningar
Föroreningar kan vara ett problem i centrala Bangkok, men lyckligtvis är detta ett mycket mindre problem. Även om turistbussar finns, är de mycket färre till antalet och trafiken i allmänhet är mycket glesare. Färre höga byggnader, max. 8 våningar, hjälper också luften att cirkulera med hjälp av den uppfriskande havsbrisen. Detta gör naturligtvis hela miljön till en mycket trevligare och hälsosammare plats att bo eller besöka.

6. Fastighetspriserna är fortfarande förmånliga
Fastighetspriserna i många delar av Thailand har varit relativt statiska de senaste åren, men så är inte fallet i Bang Saray. Området, särskilt med markpriserna, har sett priserna snabbt stigit och detsamma gäller för hus och exklusiva lägenheter, särskilt de hus och lägenheter nära stränderna eller i bergiga lägen. Så ett köp nu innebär med största sannolikhet ett ökat marknadsvärde framöver.

ATT RESA TILL BANG SARAY

Flyg till Bangkok från Europa eller charterflyg. Därefter buss eller taxi till din lokala adress.

ATT GÖRA I BANG SARAY

Golf, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

KLIMATET I BANG SARAY

Bang Saray har ett tropiskt savannaklimat med en regnperioden (mindre än 30 dagar) mindre markerad än i de flesta provinserna i Thailand. Varma temperaturer varierar lite under året.

Den bästa perioden att besöka Bang Saray är november till mars, då det är mindre nederbörd.