Skåne

Att köpa hus och lägenhet i Skåne

Österlen, kallad för Sveriges Provence och Sveriges Toscana, är den del av Skåne som är mest eftertraktad att köpa hus och lägenhet i som ett andra boende eller som ett permanentboende bland svenskar, skandinaver och utlänningar, då främst tyskar, danskar och holländare. Hustyper, som även premieras vid nybyggnation av kommunerna på Österlen, är vanligtvis putsade fasader, traditionell byggstil och med traditionellt sadeltak, samt låg bebyggelse, som smälter väl in i den traditionella skånska byggstilen med puts, tegel eller den äldre korsvirkesstilen och då oftast med halm eller vasstak. Vi på City & Country Homes har stor erfarenhet av att hjälpa kunder köpa hus och lägenheter i Skåne.

Att resa till Skåne

Tåg och flyg. Det går utmärkt att flyga till Köpenhamn och sedan ta tåget över bron mot Malmö och vidare in i Skåne.

Att göra i Skåne

Golf, båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, cykling, paddling, motorsporter och hästsporter.

Klimatet i Skåne

Skåne är Sveriges varmaste landskap, men de lokala variationerna i klimat är stora. Exempelvis har skogsbygden i nordöst avsevärt lägre vintermedeltemperatur än västra och södra delen av landskapet. Högst årsmedeltemperatur (för såväl landskapet som riket) finner man längs Öresundskusten. Vid SMHI:s mätstation vid Malmö tekniska museum finner man den mätstation som har högst årsmedeltemperatur i Sverige, +8,4 °C. Den kallaste månaden är februari med en medeltemperatur på 0,0 °C och den varmaste juli månad. Snö faller nästintill varje vinter, ofta i väldigt korta perioder i början av året.

Maten i Skåne

Skåne är ett av Europas mest bördiga jordbruksområden och är med rätta berömt för sina färskvaror från de många gårdarna, som sparris, skogsbär och svamp, samt gås, skaldjur och vilt ex. hjortkött. Var du kan äta dessa färskvaror? På restauranger och matställen i Skåne förstås.