Teneriffa

Att köpa hus och lägenhet på Teneriffa

Teneriffa är den populäraste ön av kanarieöarna för utlänningar och svenskar att köpa hus och lägenheter på. Vulkanön Teneriffa har lockat hit utlänningar sedan 1800-talet. Öns varma klimat och mångsidighet gör ön så populär. Här finns Spaniens högsta topp, den 3 718 meter höga vulkanen Pica di Teide, som omges av månliknande landskap. Längs havet sträcker sig sandstränder och uppe i bergen finns tropisk grönska och vinodlingar.

Ön är den största av alla Kanarieöar. Norra delen av Teneriffa lämpar sig utmärkt för vandring med subtropiska mossbevuxna lagerskogar, dramatiska berg och bördiga dalar. Uppe i norr finns ett stadsliv fritt från massturism, huvudstaden Santa Cruz med kafétäckta torg och universitetsstaden La Laguna med sina tapasbarer och sin koloniala atmosfär. I norr finns också en ort som passar alla som föredrar stadsliv inbäddat i gröna omgivningar framför stränder: Puerto de la Cruz.

Söderut förändras landskapet markant. Nationalparken Las Cañadas i Teneriffas mitt är resterna av ett geologiskt haveri. En jättevulkan kollapsade för cirka tre miljoner år sedan och lämnade efter sig en vulkanisk slätt omringad av randberg. Mitt på slätten reser sig vulkanen Teide som hade sitt senaste utbrott 1798. Till bergets topp, som under vintern lyser vit av snö, kan man ta linbana och njuta av en utsikt som omfattar hela Teneriffa och vid klart väder grannöarna Gran Canaria och La Gomera. Södra delen av ön har torr, platt ”vildavästernnatur” och här finns fina breda, lugna stränder. Här ligger flygplatsen och de nybyggda orterna Los Christianos och Playa de las Americas.

Att resa till Teneriffa

Teneriffa har två flygplatser, den södra och den norra flygplatsen. Södras flygplatsen, "Aeropuerto de Tenerife Sur Reina Sofía" är den största och det är hit de flesta av de större flygbolagen och även lågprisflygbolagen i Europa flyger och man tar sedan flygbuss eller hyrbil.

Att göra på Teneriffa

Golf, båtliv, vattensporter, surfing, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet på Teneriffa

Teneriffa har världens jämnaste klimat. Ingen annanstans är temperaturväxlingarna så små som på den kanariska ögruppen. Under vintern går temperaturen på dagen sällan under 20 grader och på sommaren går den sällan över 30 grader. Temperaturen på Teneriffa , är alltid högre än i resten av Europa, under vintern. Detta beror på att solstrålarna är starkare.