Mallorca

Att köpa hus och lägenhet på Mallorca

Mallorca är en populär ö för utlänningar och svenskar att köpa hus och lägenheter på och det är lätt att förstå varför. Här finns härliga stränder och ett lagom varmt klimat. För den som söker naturupplevelser finns milslånga vandringsleder upp i de gröna bergen. I huvudstaden Palma är kulturlivet stort och staden har en rik historia. På kvällarna vaknar staden till liv och som håller igång genom hela natten.

Klimatet, naturen och kulturen gör att man aldrig riktigt blir färdig med Mallorca. Stränderna talar sitt eget språk med bad och avkoppling, bergen bjuder på vandringar och en stor dos utmaning för den med lust att testa mountainbike eller vandring. Det är lätt att ta sig runt på Mallorca och de många små byarna i bergen tillsammans med utbudet av bland annat golf och ridning. Som konstnär är ön ett mecka att bosätta sig på med skiftande karaktär i naturen och med små pittoreska bergsbyar att måla av.

Kusten sydväst om Palma är det mest populära området bland svenskar att köpa hus och lägenhet i för ett andra boende och som permanentbostad. Även inlandet, norra delen och västkusten är områden som svenskar köper bostad i.

Att resa till Mallorca

Flyg till Palma de Mallorca flygplats med flertalet av de större flygbolagen och även lågprisflygbolagen i Europa och sedan flygbuss eller hyrbil.

Att göra på Mallorca

Golf, båtliv, vattensporter, surfing, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet på Mallorca

Mallorca har ett mycket behagligt subtropiskt Medelhavsklimat, och just det fina vädret spelar en betydelsefull roll för Mallorcas popularitet. Mandelträdens otroligt vackra blommor är vårens tidiga budbärare på Mallorca. Trädens blomstrande toppar i februari. Det är först i mars och april månad som den ljumma våren på allvar sätter in.

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti skiner solen i genomsnitt 10-11 timmar om dagen. Det ger genomsnittliga temperaturer på omkring 30 grader om dagen, medan det om natten är runt 20 grader. Det varma vädret fortsätter in i sensommarperioden. Risken för gråvädersdagar och regnbyar stiger dock lite under september månad och i synnerhet under oktober månad. Badvattnet börjar bli varmt under juni månad och håller bra temperaturer fram till början av oktober månad.

Regn faller inte så ofta på Mallorca och det är under vinterhalvåret som det mesta av regnet faller, mestadels under oktober, november och december.