Costa Tropical

Att köpa hus och lägenhet i Costa Tropical

Costa Tropical är inte alls lika känd som den närliggande Costa del Sol i väster. Costa Tropical börjar vid La Herradura i väster och slutar precis innan Almería. Costa Tropical har särskilt pittoreska strandnära boenden, mer avslappnad atmosfär, med ett perfekt subtropiskt klimat. Costa Tropical är lite mer av traditionella Spanien med små charmiga fiskebyar och vita bergsbyar.

Bergen går ända ner till havet och kusten består typiskt av vikar och uddar. I inlandet befinner du dig i Las Alpujarras, en av de vackraste regionerna i Spanien, och med bergskedjan Sierra Nevada, med utmärkt skidåkning på vintern.

Beståndet av hus består oftast av större villor moderna med klassisk stil, med putsade fasader, en-. eller tvåplansvillor och ”Townhouses”, det vi i Sverige kallar för radhus, nära eller vid kusten. Lägenheter i byggnader upp till 5-6 våningar. Svenskar bosätter sig vid kusten i Costa Tropical.

Att resa till Costa Tropical

Flyg till Málaga flygplats med flertalet av de större flygbolagen och även lågprisflygbolagen i Europa och sedan flygbuss eller hyrbil.

Att göra i Costa Tropical

Båtliv, vattensporter, vindsurfing, vandring, trekking, cykling och skidåkning på vintern.

Klimatet i Costa Tropical

Costa Tropical har ett mikroklimat, eftersom dalgången till Sierra Nevada och Las Alpujarras skyddar regionen från extrema temperaturer, likt de som uppkommer i övriga södra delarna av Spanien, Costa del Sol och Costa de la Luz. Klimatet kallas "subtropiskt", som hänvisar till tropiska temperaturer och vädermönster, men utan den höga luftfuktigheten. Costa Tropical har i genomsnitt 320 soldagar per år.