Costa Dorada

Att köpa hus och lägenhet i Costa Dorada

Costa Dorada. Vita fiskebyar tillsammans med hav, sand och robust landskap. Det är ingen överraskning att Costa Dorada är ett populärt val bland både spanjorer, utlänningar och även svenskar att köpa hus och lägenheter i. Costa Dorada ligger i Katalonien, en spansk autonom region med en stark lokal identitet. Costa Dorada ligger i provinsen Província de Tarragona med provinshuvudstaden Tarragona. Förutom sina egna traditionella livsmedel och seder, har Katalonien sitt eget språk - katalanska. Costa Dorada betyder bokstavligen den gyllene kusten och består av 92 km ofta finkorniga sandstränder.

Beståndet av hus består oftast av putsade vitmålade en-. eller tvåplanhus nära eller vid kusten. Lägenheter i byggnader upp till 5-6 våningar. Svenskar bosätter sig vid kusten och en bit inåt landet från kusten i Costa Dorada.

Att resa till Costa Dorada

Till Girona flygplats med lågrpisflyg från flertalet orter i Europa och Barcelona flygplats med flertalet av de större flygbolagen och även lågprisflygbolagen i Europa och sedan tåg med utmärkta tågförbindelser längs med hela Costa Dorada kusten, flygbuss eller hyrbil.

Att göra i Costa DORADA

Båtliv, vattensporter, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i Costa DORADA

I Costa Dorada råder ett Medelhavsklimat med långa varma somrar och korta milda vintrar. På grund av dess nordöstra läge är området generellt svalare och fuktigare än många andra kustområden i Spanien. Vädret i Costa Dorada är också påverkat av många motstridiga vädersystem som kommer in över Atlanten från Europa, Afrika och Medelhavet och som sådan kan vara mycket oförutsägbara, med förhållanden som normalt förändras avsevärt mellan ett år och ett annat.