Costa del Sol

Att köpa hus och lägenhet i Costa del Sol

Costa del Sol sträcker sig över 150 km av Málaga provinsen och är en av Spaniens mest populära regioner bland svenskar att köpa hus och lägenhet i för ett andra boende och som permanentbostad. Regionens milda klimatet är den främsta anledningen och bofasta kan njuta av stränder, uteserveringar samt ett brett utbud av utomhusaktiviteter, som golf, segling, fiske och vattensporter året runt.

Området är känt för sina hundratals stränder som kan avnjutas längs hela denna kust, från tysta, gömda vikar till trendiga sandstränder med fashionabla strandbarer och restauranger som befolkas av kändisar och vackra människor från hela världen.

En av de mest populära fritidssysselsättningar på Costa del Sol är golf - det finns över 50 golfbanor i området, som ofta erbjuder en spektakulär utsikt över områdets varierande landskap och ner till havet.

Mindre kända, men definitivt värda ett besök, är de många fantastiska nationalparker i närheten av Málagaprovinsen och ofta ligger de bara en kort bilresa inåt landet. Du kan vandra, grottforska, rida och göra andra äventyrliga aktiviteter i området.

För kvälls- och nattlivet finns ett stort utbud av barer och klubbar längs med kusten, särskilt runt Marbella och Puerto Banus, allt från roliga och lättsamma, till eleganta och sofistikerade ställen.

Costa del Sol kan delas in i två delar, med Málaga i centrum. Det östra Costa del Sol är mycket kortare och sträcker sig från provinshuvudstaden så långt som till Nerja, där regionen möter regionen Costa Tropical med Granadaprovinsen.

Det västra Costa de Sol är den del av kusten som rundar söderut mot Gibraltar och omfattar större orter som Fuengirola, Torremolinos och Benalmadena, Marbella, Puerto Banus, La Duquesa m. fl. orter. Denna sektion har en mycket internationell prägel, med besökare och invånare från hela världen.

Att resa till Costa del Sol

Flyg till Málaga flygplats med flertalet av de större flygbolagen och även lågprisflygbolagen i Europa och sedan, lokaltåg som går västerut mot Benalmádena, flygbuss eller hyrbil.

Att göra i Costa del Sol

Golf, båtliv, vattensporter, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i Costa del Sol

Beläget i den sydligaste regionen i Spanien upplever Costa del Sol ett typiskt Medelhavsklimat med varma somrar och milda regniga vintrar. Med en kuststräcka på över 150 km, med populära spanska semesterorter som Marbella, Puerto Banus, Fuengirola, Calahonda, Cabopin m. fl. orter är Costa del Sol en prefekt bas att njuta av traditionellt Medelhavsklimat på. Med över 320 soldagar per år. Mycket av kusten och dess stränder består av vackra sandstränder med fin vit sand och fantastiskt blått vatten som kan garantera en genomsnittlig årlig temperatur på 22 ° C. Det är lätt att se varför Costa del Sol är en av Europas mest kända platser för utlänningar och även svenskar att bosätta sig på. Costa del Sol’s karakteristiska Medelhavsklimat har långa varma och torra dagar. På sommaren är det nästan ingen nederbörd alls och vintern är mild med någon nederbörd. Nederbörden är främst under vintermånaderna november och december och pågår i upp till fyra dagar som mest och solen skiner efter korta regnskurar. Havstemperaturen faller sällan under 20 ° C, året runt och därför är stränderna i hela Costa del Sol tillgängliga under hela året.