Costa de la Luz

Att köpa hus och lägenhet i Costa de la Luz

Costa de la Luz, ljuskusten rakt översatt, ligger i den sydvästra delen av Spanien och består av kustlinjen mellan gränsen till Portugal och staden Tarifa. Detta är den sydligast belägna delen och regionen på det spanska fastlandet. Regionen är känd som ett val- och delfinspottingområde. I denna region ligger staden Cadiz, enligt flera källor den äldsta staden i Europa. Christopher Columbus seglade på sin första resa från denna stad. Flera naturreservat finns i regionen, bland dem nationalparken Doñana.

Beståndet av hus består oftast av villor moderna med klassisk stil eller äldre hus med vitmålad puts i andalusisk traditionell stil, med putsade fasader, en-. eller tvåplansvillor och ”Townhouses”, det vi i Sverige kallar för radhus, nära eller vid kusten och i områden där utlänningar bosätter sig i Costa de la Luz är i s k ”gate communities”. Lägenheter i byggnader upp till 5-6 våningar. Svenskar bosätter sig vid kusten i Costa de la Luz.

Att resa till Costa de la Luz

Flyg till Málaga flygplats med flertalet av de större flygbolagen och även lågprisflygbolagen i Europa och sedan flygbuss eller hyrbil. Alternativt kan man flyga till Sevilla flygplats och sedan hyrbil.

Att göra i Costa de la Luz

Golf, båtliv, vattensporter, surfing, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i Costa de la Luz

Costa de la Luz har ett Medelhavsklimat som påverkas av både Atlanten och Medelhavet. På grund av detta påverkar extrema vädret är ovanliga. Påverkan av Atlanten orsakar temperaturen som är något lägre än i de mer ostligt belägna platserna i Spanien. Den ständiga västliga vind levererar kall luft från havet. Det är också därför regionen är mycket populär bland vindsurfare.