Costa Brava

Att köpa hus och lägenhet i Costa Brava

Costa Brava. Vita fiskebyar tillsammans med hav, sand och robust landskap. Det är ingen överraskning att Costa Brava är ett populärt val bland både spanjorer, utlänningar och även svenskar att köpa hus och lägenheter i. Costa Brava ligger i Katalonien, en spansk autonom region med en stark lokal identitet. Förutom sina egna traditionella livsmedel och seder, har Katalonien sitt eget språk - katalanska. Trots namnet, Costa Brava betyder bokstavligen modiga kusten, så behöver du inte vara särskilt modig för att flytta hit.

Beståndet av hus består oftast av putsade vitmålade en-. eller tvåplanhus nära eller vid kusten. Lägenheter i byggnader upp till 5-6 våningar. Svenskar bosätter sig vid kusten på Costa Brava.

Att resa till Costa Brava

Till Barcelona flygplats med flertalet av de större flygbolagen och även lågprisflygbolagen i Europa och sedan tåg med utmärkta tågförbindelser längs med hela Costa Brava kusten, flygbuss eller hyrbil.

Att göra i Costa Brava

Båtliv, vattensporter, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i Costa Brava

I Costa Brava råder ett Medelhavsklimat med långa varma somrar och korta milda vintrar. På grund av dess nordöstra läge är området generellt svalare och fuktigare än många andra kustområden i Spanien. Inåt landet från kusten ligger Pyrenéerna som skyddar kusten genom att fånga upp det regniga vädret som kommer från väst. Utöver Pyrenéerna, är vädret i Costa Brava också påverkat av många motstridiga vädersystem som kommer in över Atlanten från Europa, Afrika och Medelhavet och som sådan kan vara mycket oförutsägbara, med förhållanden som normalt förändras avsevärt mellan ett år och ett annat.