Costa Blanca

Att köpa hus och lägenhet i Costa Blanca

Costa Blanca, 200 km lång kust mellan Denia och Torrevieja och Alicante i mitten. Costa Blanca är populärt bland svenskar att köpa semesterboende och permanentboende i. Det stora öppna landskapet, präglad av apelsin och mandelträd, tillsammans med en dramatisk kust, ger den unika karaktären hos denna region. Costa Blanca erbjuder ett utbud av fritidsaktiviteter, idrott och ett milt medelhavsklimat runt hela året. Ofta breda vida sandstränder och imponerande klippor är typisk för Costa Blanca och regionen erbjuder det mesta. Pinjeträdstäckta berg, mandelträd, odlingsfält, olivlundar , apelsinlundar och många fantastiska vyer ger en fin upplevelse. Många vandringsleder leder till fantastiska utkiksplatser. Costa Blanca har enligt Världshälsoorganisationen, WHO, en av de bästa klimaten i världen.

Beståndet av hus består oftast av putsade vitmålade en-. eller tvåplanhus och ”Townhouses”, det vi i Sverige kallar för radhus, nära eller vid kusten och oftast i orter som Torrevieja och Santa Pola söder om Alicante i s k ”gate communities”. Lägenheter i byggnader upp till 5-6 våningar. Svenskar bosätter sig vid kusten på Costa Blanca.

Att resa till Costa Blanca

Flyg till Alicante flygplats med flertalet av de större flygbolagen och även lågprisflygbolagen i Europa och sedan flygbuss eller hyrbil.

Att göra i Costa Blanca

Golf, båtliv, vattensporter, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i Costa Blanca

Costa Blanca består av 200 kilometer kust runt Alicante och kallas också "Den vita kusten". Vädret här är ett subtropiskt Medelhavsklimat. Du kan förvänta dig runt 3 000 soltimmar per år och en medeltemperatur på över 20 ° C. Temperaturen kyls ner på sommaren av havsbrisen och de omgivande bergen skyddar mot kalla nordliga vindar på vintern. Du kan räkna upp till 325 soldagar per år. Somrarna är mycket långa, varma och torra medan vintrarna är milda, med mycket knappa nederbördsmängder under 300 mm per år.