Barcelona

ATT KÖPA HUS OCH LÄGENHET I BARCELONA OCH COSTA BARCELONA

Costa Barcelona. Mellan havet och bergen finns det stora områden fyllda med charmiga fridfulla byar och städer och jordbruksmarker, där vingårdar, olivlundar, johannesbröd, hasselträd och mandelträd växer. Storstaden Barcelona breder ut sig mitt på kusten. Beståndet av hus består oftast av putsade vitmålade en- eller tvåplanhus nära eller vid kusten. Lägenheter i byggnader upp till 5-6 våningar. Utbudet är främst lägenheter inne i Barcelona består av lägenheter i klassiska sekelskifteshus, eller i modernare byggnader och då oftast ner mot havet och även i höga byggnader upp till 25-30 våningar. Svenskar bosätter sig främst i Barcelona eller längs med kusten i Costa Barcelona permanent eller som ett andra boende.

ATT RESA TILL BARCELONA OCH COSTA BARCELONA

Till Barcelona flygplats med flertalet av de större flygbolagen i Europa och sedan tåg med utmärkta tågförbindelser längs med hela Costa Barcelona kusten, flygbuss eller hyrbil.

ATT GÖRA I BARCELONA OCH COSTA BARCELONA

Båtliv, vattensporter, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

KLIMATET I BARCELONA OCH COSTA BARCELONA

Costa Barcelona och Barcelona har ett Medelhavsklimat med heta somrar och milda vintrar. Dock är vädret påverkat av västliga vindar från Atlanten, och staden ligger på en upphöjd platå. Dessa faktorer samverkar för att producera något svalare temperaturer och mer nederbörd än Spaniens sydligare kustorter. Costa Barcelona och Barcelona är också svalare på sommaren och varmare på vintern än områden längre in i landet.

Costa Barcelona och Barcelona ligger på Spaniens nordöstra kust, granne med Costa Brava. Dess position medför att området ligger i vägen för många motstridiga vindar och vädersystem och därför är vädret mycket svårt att förutsäga. Väderförhållandena förändrar ofta betydligt från år till år.