Silverkusten

Att köpa hus och lägenhet på Silverkusten

Portugals lockande Silvekusten, ”Costa de Prata”, sträcker sig från Cascais till Figueira da Foz. Silvekusten är känd för sina fantastiska stränder, vackra kustlinje, gamla städer och avslappnade charm. I inlandet finner man böljande landskap med doftande fruktträdgårdar, vingårdar och olivlundar.

Utbudet av hus består av traditionella typiskt portugisiska lanthus på landsbygden med ofta vit puts med ockrafärgad sockel och ockrafärgade ramar runt alla fönster och dörrar. Husen längs med kusterna är antingen moderna funkisinspirerade villor eller modernare villor i mer traditionell stil med sadeltak beklädda med tegelpannor och putsad fasad med tegelstomme eller lättbetongstomme. Lägenheter längs med kusterna, där svenskar köper lägenheter, består nästan uteslutande av lägenheter i lägre byggnader upp till 5 – 6 våningar

Att resa till Silverkusten

Till Lissabon flygplats med flertalet av de större europeiska flygbolagen och sedan flygbuss eller buss inne från Lissabon till de större orterna, eller hyrbil.

Att göra på Silverkusten

Golf, båtliv, fiske, vattensporter, surfing, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking, cykling och hästsporter.

Klimatet på Silverkusten

Silverkusten har ett nästan perfekt klimat. Vintrarna är milda med temperaturer dagtid i genomsnitt på 17 ° C. På sommaren, gör kyla atlantiska vindar en bekväm genomsnittsptemperatur dagtid på 27 °C. Silverkusten har nästan 275 dagar om året med solsken. Atlanthavet är kyligt. Det lokala smeknamnet är den kalla kusten på grund av havstemperaturen. Stränderna är fantastiska, oftast breda med många skyddande karga klippor.