Lissabon stad

Att köpa hus och lägenhet i Lissabon och Estoril-Cascais

Lissabon är Portugals huvudstad och även en region med samma namn runt Lissabon norr och söder om floden Tejo och navet i ett mångfacetterat område som tilltalar olika smaker och sinnen. I en stad som har påverkats av många olika fjärran kulturer över tid, finns det fortfarande en bykänsla i varje historisk stadsdel.

Längs kustvägen norr om Tejo ligger Estoril och Cascais med vackra stränder kombinerat med villor och hotell i början av 1 900-talet med marinor och utmärkta golfbanor. Längre bort på kusten ligger världsberömda surfstränder, men också palats spridda över kulturlandskapet i Sintra, en stad med ett världsarv. Den stora variationen av landskap och kulturarv är alltid i närheten, vare sig norr eller söder om huvudstaden. Med stränder, naturparker, kulturvägar och med boende för alla smaker. Svenskar köper främst hus och lägenheter i Estoril och Cascais och gärna i det för utlänningar så efterfrågade Guia, precis väster om Cascais centrum.

Utbudet av lägenheter är både i modernare byggnader, även höghus och i traditionella ofta omgjorda äldre byggnader. Villor i både modern stil och modernare villor i klassisk sil, samt äldre större palatsliknande villor, vanligast i Monte Estoril.

Att resa till Lissabon och Estoril-Cascais

Till Lissabon flygplats med flertalet av de större europeiska flygbolagen och sedan taxi och för Estoril-Cascais lokaltåg med flertalet lokala tågstationer i Lissabon.

Att göra i Lissabon och Estoril-Cascais

Kulturliv, utställningar, golf, båtliv, fiske, vattensporter, surfing, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking, cykling och hästsporter.

Klimatet i Lissabon och Estoril-Cascais

Lissabonregionen och Lissabon har ett Medelhavsklimat. Bland alla metropoler i Europa, har Lissabon och Lissabonregionen de varmaste vintrarna med medeltemperaturer runt 15 ° C under dagen och runt 8 ° C under natten från december till februari. Den typiska sommarsäsongen varar i cirka sex månader, från maj till oktober. I november och från mars till april är temperaturen ibland upp mot ca 25 ° C under dagen.