Kap Verde

Kap verde

Kap Verde öarna  ligger i Västafrika utanför Gambia och Senegals kust. Trots en ökad turism och billigare semester priser riktade mot turism är Kap Verde fortfarande inte särskilt exploaterat. Staden Santa Maria på ön Sal, är det vanligaste semestermålet när det gäller charter till Kap Verde öarna, men även utanför Santa Maria stad finner man ett äkta genuint Afrika. Vissa turister blir besvikna på Kap Verde eftersom de förväntar sig Kanarieöarna, men Kap Verde liknar inte Kanarieöarna på något sätt. I själva verket är allt annorlunda. Kap Verde och den platta sandiga öken ön Sal erbjuder inte stora köpcentra, massor av guidade turistattraktioner eller McDonalds i varje hörn.

Republiken Kap Verde består av 9 öar som ligger i centrala Atlanten, 570 km utanför kusten, väster om det afrikanska fastlandet med Gambia och Senegal som närmsta grannar.

Sal, Boa Vista och Maio är platta, torra och sandiga öknar, men här hittar du fantastiska stränder, sköldpaddor och vattensport. Santo Antao, Sao Vicente, São Nicolau, Brava och Santiago, är bergigare och har mycket mer växtlighet och grönska. Fogo är den enda ön med en levande vulkan.

Vi på City & Country Homes har stor erfarenhet av att hjälpa kunder köpa hus och lägenheter i Kap Verde.

Att köpa hus och lägenhet i Kap VERde

En stor del av den tillgängliga fastighetsmarknaden i Kap Verde består av lägenheter, från små studios till stora lyxiga duplex-, triplex- och takvåningar, radhus och lyxvillor.

Vi på City & Country Homes har stor erfarenhet av att hjälpa kunder köpa hus och lägenheter i Kap Verde.

Klimatet i KAP VERDE

 Det är en riktigt härlig avslappnande miljö där alla bara tar det lugnt. Klimatet på Kap Verde hör till det semi-arida sahelzonen. Hela året är det sommar och varmt, men i och med att det ofta blåser en sval bris på de flesta öarna är klimatet lite mildare än på det afrikanska fastlandet.

Maten i KAP VERDE

Maten på Kap Verde domineras av fisk & skaldjur, vilket känns helt självklart med tanke på dess läge. Tonfisk dominerar många menyer och kan tillagas på lika många vis som det finns kockar. Nationalrätten heter ”Cachupa” och är en gryta bestående av bl.a. bönor, majs, grönsaker, fisk eller kött.