Veneto

ATT KÖPA HUS OCH LÄGENHET I VENETO

För romantikern som vill njuta av världskultur i unik miljö. För er som vill ha ett riktigt barnvänligt boende. För er som vill ha närhet till att kunna åka skidor med klass. I regionens mitt tronar staden Venedig i sin lagun, 4 km ut från fastlandet. En bro tar er och er bil, eller om ni kommer med tåg, ut till centrum, men sedan är det stopp. Venedigs historiska stadskärna kan endast besökas till fots, och med linjebåttrafik (s k vaporetto) eller med båttaxi. Man kan besöka staden helt kvickt under en intensiv dag, och man kan lätt stanna här en vecka med fullt program från morgon till kväll för sevärdheterna är många.

Regionen är belägen mellan Alperna och Adriatiska havet. Veneto består av provinserna Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Venedig, Verona och Vicenza som i sin tur är indelade i sammanlagt 581 kommuner. Regionen är en del av det historiska området vid namn Venetien.

Ut mot kusten ligger odlingaran som lapptäcken över de mjuka kullarna. Sedan möter havet. 

Veneto är rikt på kulturella och historiskt värdefulla skatter. I regionen hittar man unik arkitektur som byggnaderna och broarna i Venedig, Palladios villor, den antika romerska amfiteatern i Verona och termerna i Abano Terme.

I Veneto köper svenskar och skandinaver främst inåt landet en bit från kusten. 

ATT RESA TILL VENETO

Flyg till Venedig  flygplats med några av de europeiska flygbolagen. Sedan tåg  och buss.  

ATT GÖRA I veneto

Båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

KLIMATET I veneto

Från det arktiska klimatet Dolomiterna till det milda klimatet vida Adriatiska kusten. Venetos område om 18 000 km2 innehåller alla tklimattyper  i Europa. Venetos klimat är subkontinentalt, men närvaron av havet och Alperna som skyddar från norrvindar ger regionen ett tempererat och därmed behagligt klimat att besöka när som helst på året.

Det finns två huvudsakliga klimatzoner: den alpina regionen, som kännetecknas av svala somrar och kalla vintrar med frekventa snöfall och kullarna och slättområdena där klimatet är mer kontinentalt. De två kustområdena längs Adriatiska havet och Gardasjön har ett varmare klimat.