Umbrien

ATT KÖPA HUS OCH LÄGENHET I UMBRIEN

"Italiens gröna hjärta", en gammal slogan, men nog så talande. Umbrien är Italiens mitt, och verkligen en grön oas, mestadels mjukt böljande, med vattendrag som genomkorsar det gröna. Det är också en region där man lever ett riktigt bra liv, i små och mellanstora städer med stolta traditioner. En region som andas vänlighet och frid, kanske är det inte en tillfällighet att den Helige Franciskus (S. Francesco) kom just härifrån. Dessutom, med ett läge mitt emellan Rom och Florens borde många fler hitta hit. 

Regionens huvudstad Perugia är chokladens och studenternas charmiga stad. Många lockas till vackra och livliga Perugia för studier i italienska, konsthistoria och annat.

Här köper man hus och lägenheter om man gillar vackra landskap och stora ytor. Perfekt för er som gillar närhet tilll kultur, historia vacker natur.

Husen i Umbrien har tydliga influenser från Toscana med putsade fasader i beiga toner, stenhus och låglutande tegeltak.

ATT RESA TILL UMBRIEN

Flyg till Florens flygplats för norra Umrien och Rom Flygplatser för södar Umbrien med flertalet av de europeiska flygbolagen samt lågprisflygbolag från Stockholm och Köpenhamn. Sedan tåg eller hyrbil.

ATT GÖRA I UMBRIEN

Vinprovning, ridning, vandring, trekking, cykling, kultur och museer.

KLIMATET I UMBRIEN

Klimatet i Umbrien kan beskrivas som antingen kontinentalt eller Medelhavsklimat - eftersom det i allmänhet är varmt och torrt på sommaren och lätt kallt på vintern. Juni till september-perioden i Umbrien kännetecknas av ett torrt och något varmt väder med klarblå himmel.