Sicilien

ATT KÖPA HUS OCH LÄGENHET PÅ SARDINIEN

Sicilien är den största regionen och ön i Italien och ligger i Medelhavet utanför den sydvästra spetsen av Italien. Ön är omgiven av ett antal mycket mindre öar.

Under de senaste åren har Sicilien upplevt en snabb tillströmning av svenska och skandinaviska köpare av hus och lägenheter, som alla har kommit för att uppleva öns skönhet och charm. Siciliens ökade popularitet kommer som ett resultat av dess anmärkningsvärda egenskaper, som har blivit mer kända under de senaste åren. Så vad har Italiens största ö att erbjuda, och vad gör den så speciell? Sicilien är känt för landmärken som Tempeldalen och Etna, dess himmelska sandstränder, utsökta vin och maffiaursprung. Ursprungligen dominerades Sicilien av grekerna. Ön överlämnades sedan till romarna och sedan de europeiska makterna under medeltiden och renässansen. Denna rika sicilianska historia resulterar i en fascinerande blandning av kulturer som påverkar varje aspekt av denna unikt magiska syditalienska region.

Sicilien är semesterplatsen på allas bucket lists och av goda skäl. Med så mycket att erbjuda är det en one-stop-shop för den ultimata italienska upplevelsen. 

Utlänningar som tyskar, engelsmän och även skandinaver köper idag både rustika hus pålandet, Townhouses i sträder och byar, samt nybyggda lägenheter på ön. Det finns ett varierat utbud av rustika hus för renovering eller färdigrenoverat. För lägenheter efterfrågas främst nybyggda lägenheter.

ATT RESA TILL SICILIEN

Flyg till Catania och Paermo flygplats med några av de europeiska flygbolagen, med låprisflygbolag från några utvalda europeiska flygplatser eller inrikesflyg via Rom och Milano. Sedan tåg, buss eller hyrbil.

ATT GÖRA PÅ SICILIEN

Vinodling, olivodling, båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

KLIMATET PÅ SICILIEN

Sicilien har medelhavsklimat med varma, torra somrar, och varma, regniga vintrar. Det är en vulkanö, hemplats för en av världens högsta och mest aktiva vulkaner: Etna. Den ojämna, bergiga terrängen ger anledningen till stora, regionala skillnader i klimatet, beroende på höjderna och det skydd de ger mot de nordvästra vindar som härskar i området. De sydöstra områdena är generellt torrare och varmare än de nordvästra, och den sydöstra kusten är normalt mer vindstilla. Högre områden har kyligare temperaturer och mer regn året runt.