Sardinien

Att köpa hus och lägenhet på Sardinien

Sardinien, Sardegna på italienska, är en stor ö i Medelhavet väster om Italien. Ön har ett bergigt inland och en berömd kust med turkos vatten som lockar turister varje år. Ön är en egen region i Italien, och dess huvudstad är Cagliari, vid södra kusten. Med tre internationella flygplatser och färjor från Italien på fastlandet är det ett mycket lättillgängligt turistmål. Ön har en lång och spännande historia och har många intressanta arkeologiska platser. I bronsåldern fylldes ön av ett gåtfullt folk som byggde nuraghi - stenstorn  över ön, tillsammans med palats, heliga brunnar och andra strukturer. Många förblir  som ruiner  och många av dessa platser står under UNESCO's världsarvslista. Sardinien har haft Medelhavs handelsvägar, koloniserade och besegrade av olika efterföljande civilisationer, främst längs medkustområdena, inklusive fenicierna, romarna och bysantinerna. Ön har en tid varit under spanskt styre. En version av katalanska talas fortfarande i Alghero. 

Sardinien har ett tvådelat rykte i Italien. För iatienare är ön en av de mest populära sommarsemestermålenen för strandälskande italienska familjer och det sägs att hela romerska stadsområden befinner sig vid de sardiska stränderna varje augusti. Samtidigt kastas en skugga över Sardinien att dess befolkning har ett skumt förflutet, där bergen beboddes av laglösa kidnappare och som hade säregna dialekter. Inget av detta påverkar dock de utländska turisterna idag som flockas kring de vita stränderna och det blå havet.

Den vackraste destinationen på Sardinien anses Costa Smeralda, "Smaragdkusten" vara. Denna vackra kuststräcka vid Sardiniens nordöstra hörn utvecklades på 1960-talet av rika investerare, inklusive Aga Khan. Varje sommar är skvallertidningar fulla av bilder av italienska och internationella "kändisar" som festar, simmar eller hänger på de stora lyxyachterna i Porto Cervo och de andra exklusiva orterna i Costa Smeralda.

Utlänningar som tyskar, engelsmän och även skandinaver köper idag både rustika hus och nybyggda lägenheter på ön. Det finns ett varierat utbud av rustika hus för renovering eller färdigrenoverat. För lägenheter efterfrågas främst nybyggda lägenheter.

Att resa till sardinien

Flyg till Alghero, Olbia and Cagliari flygplats med några av de europeiska flygbolagen, med låprisflygbolag från några utvalda europeiska flygplatser eller inrikesflyg via Rom och Milano. Sedan hyrbil.

Att göra på sardinien

Båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet på sardinien

Sardinien har ett vackert varmt Medelhavsklimat med långa, heta somrar och kusttemperaturer i genomsnitt 28,5 ° C i juli och augusti. Ön är känd för sin "sexmånaders sommar" vilket innebär att havet kan vara tillräckligt varmt för att bada i från maj till oktober. Kallaste månaderna är december och januari med en lägsta temperatur på 10 ° C och upp mot 13-14 ° C som varmast.