Piemonte

ATT KÖPA HUS OCH LÄGENHET I PIEMONTE

Piemonte är Italiens näst största region, med nationsgräns mot såväl Frankrike som Schweiz. Piemonte omges på tre sidor av Alperna. Valle d'Aosta åt nordväst hör både historiskt och geografiskt till Piemonte, men utgör en autonom region. I norr gränsar Piemonte till Schweiz, i väster till Frankrike, i söder till Ligurien, i sydöst till Emilia-Romagna och i öster till Lombardiet.

Piemonte är indelat i åtta provinser, av vilka sju är namngivna efter sin största stad: Alessandria, Asti, Biella, Cuneo, Novara, Torino, Verbano-Cusio-Ossola och Vercelli. Ett par andra viktiga städer är Moncalieri och Rivoli.

Regionen är främst känt för sina skidorter, med utförs- och längdskidåknng och stora vinodlingar.

Här köper man hus och lägenheter om man gillar vackra landskap och stora ytor. Perfekt för er som gillar närhet tilll skidåking vacker natur. 

Husen i norra Piemonte har tydliga influenser från Alperna och i södra Piemonte liknar husen mer de man finner i Toscana med putsade fasader i beiga toner och låglutande tegeltak. 

ATT RESA TILL PIEMONTE

Flyg till Milano och Turin flygplatser med flertalet av de europeiska flygbolagen samt lågprisflygbolag från Stockholm och Köpenhamn. Sedan tåg eller hyrbil.  

ATT GÖRA I PIEMONTE

Golf, vinprovning, skidåkning, ridning, vandring, trekking, cykling och vattensporter vid sjöarna.

KLIMATET I PIEMONTE

Piemonte har Medelhavsklimat. Somrarna är heta och torra, och på vintern är temperaturen mild. Medeltemperaturen på årsnivå i Piemonte är 20° grader och på ett år regnar det runt 485 mm.