Kampanien

ATT KÖPA HUS OCH LÄGENHET I KAMPANIEN

Kampanien är en region hyllad för sitt klimat, landets bördighet och de häpnadsväckande vackra landskapen. Territoriet är mestadels mjuka kullar, bortsett från Matesebergen som gränsar till Molise och det karga området Irpinia. Befolkningen är mestadels koncentrerad kring Neapel och Salerno, medan det bergiga inlandet är mycket lågt befolkat.

Svenskar köper hus och lägenheter i Kalabrien längs med kusten och speciellt vid Amalfikusten. Utbudet av hus och lägenheter för den internationella marknaden och med goda uthyrningsmöjligheter är i s k ”gate communities” med gemensamma anläggningar som pool, klubbhus, gym, tennis och strandaktiviteter. Det finns även en grupp med internationella köpare som köper byhus i mindre byar och traditionella hus och lägenheter i kustorterna.

ATT RESA TILL KAmpanien

Flyg till Nepael flygplats med några av de europesiaflygbolagen, med lågprisflygbolag från några utvalda europeiska flygplatser eller inrikesflyg via Milano. Sedan tåg eller hyrbil. 

ATT GÖRA I KAmpanien

Båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking, ridning och cykling.

KLIMATET I KAMPANIEN 

Regionen Kampanien har ett medelhavsklimat. Somrarna är varma och torra, och temperaturen är mild på vintern. Dagtemperaturerna varierar från 11,7 °C i februari till 29,2 °C i augusti. Den torraste månaden är juli månad med bara 3 dagars regn, tvärtom, den månad då det regnar mest är november med 12 dagars regn. Havstemperaturerna ligger i följande intervall: 14,2 °C i februari till 25,9 °C i augusti. De högsta natttemperaturerna kunde upplevas i augusti med 20,1 °C och den lägsta i februari med 4,9 °C.