Kalabrien

Att köpa hus och lägenhet i Kalabrien

I Norditalien säger man att Kalabrien är som Italien var på 50-talet. De menar att livet går lite långsammare här, att kalabrierna aldrig verkar ha bråttom. Här kommer varken bussar eller tåg i tid. Man får nästan alltid räkna med en halvtimmes väntan, och det är lika bra att vara inställd på det. Är det punktlighet man vill ha, så är Kalabrien fel ställe att bbosätta sig i. Vill man glömma tiden helt så är däremot Kalabrien rätt ställa att bosätta sig i. Med andra ord älskar stressade norditalienarna att semestra här. Bo på ett pensionat och leva det lilla livet. Vandra till stranden med stråväskorna fulla av handdukar, solkräm och badbollar. Placera farmor under ett parasoll och sedan njuta. Men i Kalabrien ska man inte bara ligga på stranden eller vid poolen. Här är det nästan ett måste att göra utflykter. Landskapet ändrar hela tiden karaktär. Ljusa lövskogar, flikiga klippkuster, små gömda badvikar och så den bergiga ryggraden. Utflyktsmålen är många.

Svenskar köper hus och lägenheter i Kalabrien längs med kusten mot Tyrrenska havet och in mot Joniska havet. Utbudet av hus och lägenheter för den internationella marknaden och med goda uthyrningsmöjligheter är i s k ”gate communities” med gemensamma anläggningar som pool, klubbhus, gym, tennis och strandaktiviteter. Det finns även en grupp med internationella köpare som köper byhus i mindre byar och traditionella hus och lägenheter i kustorterna.

Att resa till Kalabrien

Flyg till Lamezia Terme flygplats med några av de europeiska flygbolagen, med låprisflygbolag från några utvalda europeiska flygplatser eller inrikesflyg via Rom och Milano. Sedan hyrbil.

Att göra i Kalabrien

Båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i Kalabrien

Längs kusterna i Kalabrien råder ett Medelhavsklimat med genomsnittliga låga temperaturer på 8 ° C under vintermånaderna och med genomsnittliga höga temperaturer på runt 30 ° C under sommarmånaderna. Längs Apenninerna och i inlandet är klimatet ett typiskt kontinentalt klimat med kalla, snörika vintrar och varma, torra somrar med enstaka åskväder.