Basilicata

Att köpa hus och lägenhet i BASILICATA

Basilicata en av Italiens mindre kända regioner, inbäddad i historia med milsvida vita sandstränder, slående bergskedjor och gamla städer där turister fortfarande är sällsynta, Basilicata är en region som bara väntar på att få upptäckas. Basilicatas dramatiska historia har influenser av grekiska, franska, spanska och arabiska inkräktare som alla lämnat sina fotavtryck på de bysantinska bergskyrkorna, befästa städerna och medeltida slotten, som idag fortsätter att påverka de färgglada festivalerna, traditionerna och med utsökt mat. Basilicata har två fantastiska kustlinjer; Den fridfulla Joniska kusten i öster, med sin oförglömliga vita sand och grunda hav, perfekt för familjer och Tyrrenska kusten i väst, med sina dramatiska klippor som leder till ett nätverk av vackra sandiga vikar, idealiska för äventyraren.

 

Svenskar köper hus och lägenheter i Basilicata nära och in mot Joniska havet. Utbudet av hus och lägenheter är stort. Det finns även en grupp med internationella köpare som köper byhus i minde byar och traditionella hus och lägenheter i kustorterna.

Att resa till BASILICATA

 

Flygresa till Bari, Brindisi eller Neapel flygplats. Sedan buss, tåg eller hyrbil. Kontakta oss för information om lokala resor från/till flygplatsen.

Att göra i BASILICATA

Båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking och cykling.

Klimatet i BASILICATA

Längs kusterna i Basilicata råder ett Medelhavsklimat med genomsnittliga låga temperaturer på 8 ° C under vintermånaderna och med genomsnittliga höga temperaturer på runt 30 ° C under sommarmånaderna. Längs bergen och i inlandet är klimatet ett typiskt kontinentalt klimat med kalla, snörika vintrar och varma, torra somrar med enstaka åskväder.