Apulien

Att köpa hus och lägenhet i ApulieN

I många avseenden är Apulien den perfekta regionen i Italien att ha ett andra boende i. Apulien har några av Italiens vackraste stränder, ett bra klimat året om, fascinerande städer, ett antal viktiga arkeologiska platser och sist men säkert inte minst en utmärkt kulinarisk tradition. med lokala specialiteter.

Med över 800 km kust är Apulien mycket älskad av de med en förkärlek för stränder eller livet på det öppna havet. Oavsett om man tillbringar tid vid Adriatiska kusten runt sundet i Otranto eller de enorma sandstränderna vid Joniska havet i sydväst, behöver man aldrig åka långt för att hitta en idealisk plats. Allt detta med ett lika varmt och soligt klimat som var som helst i Medelhavet.
Apuliens historia är tydligt kopplad till de invaderare från andra Medelhavsländer som kom långväga, som de gamla grekerna, romarna, byzantinerna, normanderna, kejsaren Fredrick II och de spanska Bourbonsna. Alla lämnade de sina avtryck på ett påtagligt sätt.

Svenskar och skandinaver efterfrågar kustorterna längs hela Apuliens kust och efterfrågan har ökat suuucesivt under främst 200-talet. Tyskar, schweizare och engelsmän har köpt boende här sedan 1980-talet och är idag de största utländska köparna av främst hus i Apulien.  Svenskar och skandinaver efterfrågar främst gamla stenhus, trullis (se nedan), byhus och lägenheter utmed kusterna.

Populärt bland utländska köpare är att köpa en s k trullo. En trullo (plural: trulli) är en mycket speciell husstil med en mycket speciell historia. Dessa koniska hus finns bara i regionen Apulien och har sedan länge använts för bostäder, förvaring och som väderskydd av lokalbefolkningen.

Att resa till Apulien

Fördelen med Apulien är att det finns två flygplatser, i Bari och Brindisi, med flyg från Skandinavien med ett byte i Europa. Till Bari flyger Ryanair, Easyet och Lufthansa dagligen. Til Brindisi med Ryanair. Sedan hyrbil eller buss.

Att göra i Apulien

Båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking, cykling och paddling.

Klimatet i Apulien

Apulien  har ett underbart Medelhavsklimat som gör det till ett utmärkt semestermål under större delen av året.


Våren kommer tidigt och är i allmänhet varm och solig, med temperaturer som stiger till 20 ° C i slutet av april. Sommaren är lång, varm och torr och varar från slutet av maj till slutet av september. Temperaturen stiger vanligtvis till cirka 30 ° C i juli och augusti, med enstaka varmare vecka här och där. Havet värms upp underbart till 20 ° C, vilket gör ett bad i havet mycket behagligt. Apuliens härliga stränder befolkas under sommaren av både Italienare och utlänningar. Hösten kommer i oktober och i november förblir hösten i allmänhet ganska varm med temperaturer som bara verkligen faller något under 20 ° C. Vintermånaderna december - februari kan vara regniga, men är i allmänhet milda, med genomsnittliga dagtemperaturer runt 10-12 ° C.