Nouvelle-Aquitaine

 

NOUVELLE-AQUITAINE

Nouvelle-Aquitaine är en nyskapad region i Frankrike. Den bildades den 1 januari 2016 genom en sammanslagning av tre tidigare regioner: Aquitaine, Limousin och Poitou-Charentes. Till och med september 2016 hette regionen Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes, innan ett nytt namn var godkänt. Regionens största stad och huvudstad är Bordeaux. Med 84 061 km² det är den största till ytan regionen i Frankrike.

Att resa till NOUVELLE-AQUITAINE

Flyg till Bordeaux och Toulouse flygplats med flertalet av de europeiska flygbolagen. Sedan hyrbil, taxi eller buss.

Att göra i NOUVELLE-AQUITAINE

Golf, båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking, cykling och hästsporter.

Klimatet i NOUVELLE-AQUITAINE

Nouvelle-Aquitaineregionen, som ligger i sydvästra Frankrike, är känt för sitt trevliga klimat under hela året och speciellt för det varma vädret under sommarmånaderna.

Aquitaine är kantad av vacker kust längs sin västra sida vid Atlanten. Som ett resultat suger Nouvelle-Aquitaineregionen i klimatet från havet. Aquitaine drar nytta av 2 200 solskimtimmar per år och  klimatet är likartat i detta avseende på Medelhavets medelregioner i öster. Nouvelle-Aquitaineregionen är en vacker, fridfull region i Frankrike och har en jämn nederbörd under hela året. Detta kombinerat med goda solchanser är den främsta orsaken till en framgångsrik jordbruks- och vinproduktion.
Temperaturen mild under vintermånaderna. Det finns också varma vår- och höstmånader, medan sommaren är trevligt varm och inte för varm.