Franska rivieran

Att köpa hus och lägenhet på Franska rivieran

Utbudet av hus i södra Frankrike består mestadels av traditionellt byggda hus i ofta pronvecalsk stil med putsad fasad i milda beiga toner, fönsterluckor och låglutande sadeltak beklädda med tegelpannor. Utbudet av lägenheter längs med kusten är mestadels i lägre byggnader upp till 5-6 våningar i stilrena moderna eller klassiska äldre byggnader. Svenskar köper idag främst hus och lägenheter på Franska rivieran, kuststräckan mellan Menton och St Tropez och som egentligen heter ”Provence Alpes Maritimes”.

Att resa till Franska rivieran

Flyg till Nice flygplats med flertalet av de europeiska flygbolagen, samt lågprisflygbolag från Stockholm och Köpenhamn. Sedan hyrbil, taxi eller flygbuss.

Att göra på Franska rivieran

Golf, båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, vandring, trekking, cykling och hästsporter.

Klimatet på Franska rivieran

Utmed Medelhavet är somrarna varma och långa, för att gå över till ett hett klimat i juli och augusti. Det regnar sällan på somrarna. Våren och hösten är behaglig och sval. Vintrarna runt Medelhavet är milda och med mer regn. Ännu mer regn har de sydvästra delarna av landet, Provence Var med Marseille och omnejd.

Att köpa hus och lägenhet på Franska rivieran

Utbudet av hus i södra Frankrike består mestadels av traditionellt byggda hus i ofta pronvecalsk stil med putsad fasad i milda beiga toner, fönsterluckor och låglutande sadeltak beklädda med tegelpannor. Utbudet av lägenheter längs med kusten är mestadels i lägre byggnader upp till 5-6 våningar i stilrena moderna eller klassiska äldre byggnader.