Dubai

Dubai

Emiratet Dubai är den näst största av de sju Förenade Arabemiraten men har den största befolkningen på över 2,1 miljoner invånare. Storlek har varit synonymt med Dubai som fortsätter att bygga de största byggnaderna i världen. Dubais dynamik är alltid övergående och ständigt föränderliga med sitt ständiga behov av att bygga något bättre och större än något tidigare, som Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Dubai försöker magnetisera turister och investerare till en drömlik värld av attraktioner och obefintliga lyx, med sina turistattraktioner, landmärken, köpcentra, nattliv och hotell. Idag har Dubai vuxit fram som en kosmopolitisk metropol som har vuxit stadigt för att bli en global stad och ett kulturellt nav i Mellanöstern och Persiska viken.

Att köpa hus och lägenhet i Dubai

Vi på City & Country Homes har erfarenhet av att hjälpa kunder köpa hus och lägenheter i Dubai, Fölrenade Arabemiraten.

Som svensk är Dubai populärt att köpa hus och lägenhet i som investering eller som ett andra boende och då framförallt under den kalla delen av året i Sverige, oktober – mars månad, eller för att flytta hit permanent.

Dubai är den näst största emiraten i Förenade Arabemiraten som snabbt ökar i popularitet bland utlänningar. Utlänningar från hela världen visar intresse för att köpa fastighet i Dubai för att ha en bostad i en av de lyxigaste städerna i världen. Den höga levnadsstandarden, kosmopolitiska kulturen och subtropiska klimatet lockar många utlänningar till att göra Dubai till sitt andra hem. Dubai har blivit ett ”hot spot” på den internationella fastighetsmarknaden på grund av sin snabba utveckling och exklusiva byggprojekt. Denna emirat och stad har uppnått toppositionen bland få städer i världen med fenomenala arkitektoniska byggnader.

Utbudet av hus i de områden svenskar köper i består av fristående villor, ”Townhomes” (motsv. radhus), samt fristående villor i s.k. ”gate communities” med vakt och med gemensamma anläggningar som pool, tennisbanor, ”shuffle-boards”, gym m.m. För lägenheter, ägarlägenheter, finner man ett utbud av lägenheter i höghus, vid kusten eller ”Downtown” i Dubai.

Att resa till Dubai

Det finns förbindelser från Skandinavien och Sverige till Dubai, både direkt och med byte. Det finns utmärkta flygbussar inom det ordinarie upptagningsområdet för Dubai flygplats. Flertalet av de större europeiska och emiratens flygbolag trafikerar Dubai flygplats. Lågprisflygbolag trafikerar Dubai flygplats med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn.

Att göra i Dubai

Golf, shopping, båtliv, fiske, vattensporter, kitesurfing, vindsurfing, motorsporter och hästsporter.

Klimatet i Dubai

Dubai och Förenade Arabemiraten har ett varmt väder och tropiskt klimat året runt. Behagligast är det från december till mars, medan det under sommarmånaderna ofta blir hett mitt på dagarna.

Havet är alltid skönt och badvänligt med temperaturer från 21 till 32 grader, beroende på säsong.

Maten i Dubai

Maten i Dubai och Förenade Arabemiraten är generellt mycket likt köken ifrån de länder som många invånare i Förenade Arabemiraten invandrat från, som libanesiska köket, kinesiska köket och indiska köket samt alla de arabiska köken. Mat och dryck är ofta billigt, även om alkohol är dyrt. Försäljningsställen med kebab och falafel är vanliga.

Meze är mycket omtyckt och äts med händerna samt en brödbit som används som sked. En mycket omtyckt maträtt är ”Kebab Kashkash”, en kryddig kötträtt i tomatsås. Andra omtyckta rätter är ”matchbous”, kryddat lamm med ris, harris, ”umm ali”, ett slags brödpudding, ”esh asarya”, ett slags cheesecake med topping av grädde samt ”mahalbiya” som också är ett slags pudding. På grund av tillgängligheten av dadlar används dadlar i många maträtter, både torkade och färska. Det dricks väldigt mycket kaffe i landet. På många ställen, i huvudsak i Dubai, finns det även många västerländska, indiska och persiska restauranger.