Rio Grande do Norte

Att köpa hus och lägenhet i Rio Grande do Norte

Rio Grande do Norte är en brasilianska stat med en befolkning på ca 3 miljoner människor. Rio Grande do Norte ligger i nordöstra Brasilien och utgörs av den nordöstligaste spetsen på Sydamerikanska kontinenten. Huvudstad är Natal och här köper svenskar både lägenheter och hus. Rio Grande do Norte är hyllad för sin utsökta stränder med hundratals kilometer bred sandstrand med ofta vajande palmer som skuggar, samt dess rena luft, som enligt NASA, näst efter Antarktis är den renaste luften på jorden. Som svensk är Rio Grande do Norte mycket populärt att köpa lägenhet och hus i och en del svenskar har flyttat hit permanent.

Att resa till Rio Grande do Norte

Natal flygplats med de flesta större europeiska flygbolag med inrikes flyg från Rio eller Sao Paulo. Enda flygbolag som har direkflyg från Europa är TAP från och till Lissabon.

Att göra i Rio Grande do Norte

Båtliv, fiske, vattensporter, surfing, kitesurfing och vindsurfing.

Klimatet i Rio Grande do Norte

Rio Grande do Norte har ett varmt, fuktigt tropiskt klimat. De kolossala sanddynerna har blivit en turistattraktion och de täta skogarna inåt landet har en mängd olika djuararter. En annan geografisk företeelse är Rio Grande do Norte’s många mangroveträsk och regnskogar. Rocasatollen är en av de vackraste platserna i Rio Grande do Norte. En atoll är en ö av korall som omger en lagun och just denna är belägen endast 260 kilometer utanför kusten vid Natal.