Paraíba

Att köpa hus och lägenhet i Paraíba

Paraíba är en kuststat, en av de mest tätbefolkade i Brasilien, precis söder om staten Rio Grande do Norte. Uppkallad efter floden med samma namn. Paraíba ett populärt turistmål hyllad för sina vackra stränder, behagligt klimat och kulturell och geografisk mångfald. Paraíba är hem till cirka 3,9 miljoner människor. João Pessoa är dess huvudstad och hem för många Paraíbas populäraste sevärdheter och aktiviteter. Som svensk är Paraíba mycket populärt att köpa lägenhet och hus i och en del svenskar har flyttat hit permanent.

Att resa till Paraíba

Recife flygplats med de flesta större europeiska flygbolag med inrikes flyg från Rio eller Sao Paulo. Enda flygbolag som har direkflyg från Europa är TAP från och till Lissabon.

Att göra i Paraíba

Båtliv, fiske, vattensporter, surfing, kitesurfing och vindsurfing.

Klimatet i Paraíba

Paraíba har ett typiskt tropiskt klimat, med varma till heta temperaturer och relativt hög fuktighet under hela året. Men dessa förutsättningar lindras genom frånvaron av extrema temperaturer och trevliga passadvindar som blåser från havet. Nederbörden är på omkring 1 800 millimeter per år, även om det är en ganska torr period från från början av oktober till slutet av januari. De regnigaste månaderna är från början av april till slutet av juli, då de fuktiga sydostvindarna är som starkast.