Modernt 1 1/2-plans fritidshus i Sportbyn, Kalhyttan i Filipstad

Modernt 1 1/2-plans fritidshus i Sportbyn, Kalhyttan i Filipstad, endast 100 m till badplats och 50 m till skidspår på vintern. Med stor utomhusjacuzzi. 2 sovrum och sovloft med plats för 8 personer och 1 badrum, 1 WC med en boarea om 75 m2 för uthyrning och köpet innebär övertagande av aktiebolag. Nuvarande bruttointäkt är 120 000 kr per år med potential för mer. Övertas fullt möblerat och utrustat.

Interiör

Antal rum:
4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea
72 m2 + 15 m2
Rumsbeskrivning
Välplanerat fritidshus bestående av: Entré och vestibul, vardagsrum och matsal, fullt utrustat kök, två sovrum med dubbelsängar och ett sovloft med fyra madrasser, totalt 8 sovplatser, en toalett och ett duschrum med golvvärme.

I vardagsrummet: Stereo, TV med satellit-TV med tyska, skandinaviska och andra europeiska kanaler, DVD-spelare, radio och CD-spelare.

WiFi i huset.

Huset övertas fullt möblerat, med husgeråd, sänglinnen, handdukar m.m.
Kök
Fullt utrustat kök med: Kylskåp om 100 l med frysfack om 20 l, mikrovågsugn, diskmaskin, elektrisk spis, ugn, köksfläkt. Tillbehör som våffeljärn, kaffebryggare och vattenkokare, samt tvättmaskin och torktumlare.
Badrum
Ett badrum med dusch. En toalett med WC och vask.
Förråd
Förråd med tvätt, strykjärn, strykbräda och dammsugare.

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
2012
Uppvärmning
Elpaneler och luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Plåt
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Kalhyttan 1:97
Övrigt
Semesterhus ski in/ut, fiske och bad sommar.

Lyxsemester i Värmland - Filipstad i vårt moderna hus direkt vid Färnsjön och med Kalhyttans Multisportarena i princip utanför dörren. Från skidbacken kan du åka direkt ner till huset och njuta av en stund i bastun eller varför inte i den varma bubbelpoolen med en kall öl. Huset har alla de bekvämligheter som du kan tänka dig samt satelllit-tv med tyska, skandinaviska och andra europeiska kanaler. Detta är ett hus att njuta i för familjen eller tillsammans med vänner.

Skidspår er utanför dörren, 2 sovrum, sovloft med 4 madrasser, en toalett med vask och WC, och ett duschrum med elektrisk golvvärme, stort forråd om 15 m2 med bastu och förrådsdel, brygga och liten roddbåt.

651 m2 hörntomt, fritt område utan grannar på 2 sidor av huset.

För uthyrning och köpet innebär övertagande av aktiebolag. Nuvarande bruttointäkt är 120 000 kr per år med potential för mer. Övertas fullt möblerat och utrustat.

Övriga byggnader

Byggnadssätt: Stålcontainer som är isolerad och klädd med träpanel utvändigt och gipsskivor invändigt, spacklade och vitmålade.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 651 m2
Typ:
Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning
Stor upphöjd terrass med trätrall och med pergola som har stor utomhusjacuzzi. Gasolgrill på terrassen. Tomt med gräsmatta.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
Övertagande av helt AB. I AB finns ett bolån som följer med i bolagsöverlåtelsen. Bolånet är i februari månad 2019 på ca. 429 000 kr. Månatlig amortering av bolaget.

Nuvarande bruttointäkter 120 000 kr. Fastigheten är ansluten till den internationella bokningswebsidan www.abooking.com. Potential för ökad omsättning i AB. Se aktuell beläggning på www.abooking.com och ange under objekt.id på startsidan 2198.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Filipstad sportby, Sportbyn, ligger härligt beläget precis vid Färnsjön och fritidsområdet Kalhyttan. Detta är det perfekta stället för dig som vill ta det lugnt och njuta av de moderna husen, ta ett dopp i sjön eller varför inte en stund i utomhusjacuzzin. I närområdet finns många aktiviteter för sommaren såväl som för vintern.

Intresset för husen i Sportbyn på Kalhyttan har ökat och har rönt stor uppskattning för satsningen på en modern turistanläggning med moderna och lyxiga hus. Detta är det första av sitt slag i Sverige, där man valt att satsa på större hus som har allt man kan önska sig tillsammans med vänner eller familj.

Att investera i ett hus kan i princip vara helt självfinansierande i och med att husen kan anslutas till den internationella bokningswebsidan www.abooking.com. Bokningswebsidan har flera hus som är 100% självfinansierade genom detta koncept på andra orter i Sverige.

Alla husen har en utomhusjacuzzi och en bastu. Ett rymligt förråd ger möjlighet att förvara det som man inte önskar inne i huset, som skidor, kanot eller snöskoter.
Kommunikation
Karlstad flygplats: 70 km.
Filipstad centrum: 3 km.
Badplats: 100 meter.
Fiskeplats: 100 meter.
Livsmedelsaffär: 2 km.
Närservice
Att semestra på Kalhyttan i Filipstad är något som du kan göra vinter som sommar.

Kalhyttan ligger i utkanten av Filipstads stadsområde, naturskönt belägen mellan Färnsjön och stora barrskogspartier i väster. I sjöns närhet ligger öppna jordbruksmarker, med en gammaldags landsbygdskaraktär. Här finns också flera av stadens viktigaste anläggningar för rekreation, såsom fotbollsplanen, crossbanan, sjön med bad och fiske samt skidstadion som är en av Sveriges modernaste. Skidstadion används både sommar- och vintertid. Skidcentrat har flera mil av löp/skidspår och man anordnar Vasaloppsträning varje år med professionella instruktörer.

Under sommaren används spåren för löpträning, stavgång och promenader och under vintern prepareras de för längdskidor. Anläggningen består av el belysta barkbanor vilka vintertid delvis prepareras med hjälp av snökanoner. Här finns också en anlagd skidlekplats.

Kalhyttans skidcenter och friluftsområde ligger i direkt anslutning till Filipstad sportby.

Kalhyttans friluftsområde är med sitt specialdesignade och kompakta spårsystem ett av de ledande centra för längdåkning på skidor, mountainbike, orientering och draghundstävlingar. Totalt har genomförts tio Svenska mästerskap på skidor, samt nationella och internationella tävlingar. Man har idag ett bland det största ungdomsarrangemanget i Sverige, Milkoloppet, med över 700 startande. Totalt i området finns 40 km skidspår som används vintertid. Sommartid har man arrangerat SM i terränglöpning, orientering och draghundstävling.

De föreningar som närmast berörs av Kalhyttans friluftsområde är en allians bestående av Filipstads Skidförening, Filipstads Orienteringsklubb. Cykelklubben Filip, Filipstads Brukshundsklubb Dragsektionen, Friluftsfrämjandet och Friskvården i Värmland.

Kalhyttans friluftsområde har fått allt större betydelse för motion och hälsoprojekt där förebyggande friskvård är en viktig del för utvecklingen av Kalhyttan.

En ny servicebyggnad för omklädning och dusch är byggd. Servicebyggnaden inrymmer även lokaler som möjliggör möten inriktade på samverkan och innovation, testverksamhet samt erbjuda kompletterande tjänster inom wellness och hälsa.

Den befintlig konstsnöbanan har utvecklats, med delvis ny bansträckning. Ny teknik med energisnålare, effektivare och med miljöcertifierade produkter. En anläggning med väderstation och helautomatiska snökanoner som med kortare anläggningstid sprutar upp området. Banan är fyra km, där ingår också skidlekplatsen som är en viktig del för att bedriva skidskolor. Till investeringarna hör också en ny belysning för banan.
Parkering
P-plats på tomten.
Övrigt
Vattnet är klart och bra för bad och fiske. I närområdet finns minst 2 vattendrag att fiska i, här finns Gädda, Abborre, Regnbåge, Lax, Öring mm. de populäraste ställen är Nordmarksälven, Lersjön, Agen, Sandsjön, Sången, Stora Häståtjärn samt del av Mellansjön men det finns fler platser.

Om man gillar att spela bandy finns här en konstfrusen bandybana och för den som gillar skridskor så finns en härlig naturisbana och sjöarna plogas med jämna mellanrum.

Utförsåkning med flera bra nedfarter:
Nedfart 1 - 400 meter - fallhöjd 95 meter
Nedfart 2 - 550 meter - fallhöjd 95 meter

För den som gillar längskiddåkning så är du välkommen till Kalhyttans skidstadion där välpreparerade och uppkörda spår finns. Här finns även en konstsnöanläggning. Spåren har eljus och sommartid finnes mycket fina motionsspår för både promenad, löpning och cykel.

Bergslagskanalen

Bergslagskanalen är ett 64 km långt system som består av 14 sjöar, 6 sund, 4 älvar, 5 kanaler och 6 st slussar i östra Värmland. Kanalen förbinder Filipstad med Karlskoga. På slussar i Asphyttan, Bjubäcken och Knappfors, vintertid plogas banor för långfärdsskridsko. Varje år ordnas Jonny Nilsson maraton. Ett skridskolopp som utmanar dig som är tävlingsinriktad men du som är motionär är också varmt välkommen att delta. Bergslagskanalen är ett omtyckt utflyktsmål både sommar som vinter. Vattenleden är en av den mellansvenska Bergslagsbygdens bäst bevarade transportleder och är klassad som ett område av riksintresse för kulturminnesvården.

Dessutom finns det möjlighet att i närområdet hyra:
Vattenskoter
Segelbåt
Motorbåt
Bad
Bär och svampplockning
Dressinkörning

Om man gillar god mat är det bara ca. 30 km till Grythyttan som serverar underbar god mat och dryck.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Fritidshus

Kalhyttan

Pris:
469 000 SEK
Antal rum:
4
Boarea:
72 m2
Biarea:
15 m2
Tomtarea:
651 m2
Ref.nr
CCHSEH262

Dela

Till toppen