Fin påkostad villa vid Frigiliana till salu med privat pool

Fin påkostad villa vid Frigiliana till salu med 7 sovrum, 5 badrum och en privat pool. Med söderläge och havsutsikt. Tomt om 1 770 m2 belägen i ett lugnt bostadsområde med liknande exklusiva fristående villor i Cortijos San Rafael, belägen lika långt från Nerja och Frigiliana. Villan har smakfullt renoverats till en mycket hög standard och den omgivande trädgården är mycket vackert anlagd och erbjuder stor pool med solterrass och en harmonisk trädgård med palm-, citrus- och fruktträd. Kontakta oss för att köpa hus i Frigiliana. Vi har ett stort utbud av hus och lägenheter över hela Costa del Sol

Interiör

Antal rum:
4 rum varav 7 sovrum
Boarea + Biarea
300 m2 + 83 m2
Rumsbeskrivning
Bottenvåningen - En öppen planlösning och en delad yta på 83 m2 som kombinerar ett modernt och välutrustat kök med high end-apparater, en matsal med altandörrar som leder till en 28 m2 terrass med söderläge och ett trappsteg leder ner till vardagsrummet med ett öppen spis som öppnar upp mot en extern terrass och pool om 10 m x 6 m med söderläge och havsutsikt. Det finns två sovrum en på 31 m2 med ett badrum och duschrum och det andra sovrummet om16 m2 och ett separat gästbadrum.

Övre våningen - Tre sovrum på 28 m2, 22 m2 och 11 m2. Det stora sovrummet med ett badrum som öppnar upp mot en 29 m2 terrass med söderläge och med enastående havsutsikt och en trappa som leder upp till en takterrass på cirka 36 m2 med 360 graders panoramautsikt över havet och bergen. De andra två sovrummen delar på ett badrum.

Nedre våningen - Två sovrum i en fristående lägenhet som består av ett 28 m2 öppet kök och matsal/vardagsrum, två sovrum på 12 m2 och 9 m2 och ett badrum. Det finns också en tvättstuga och ett arbetsrum på ca 24 m2.
Kök
Fullt utrustat kök och ett nedre kök, samt utomhus ett sommarkök.
Badrum
Fem badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
3-plansvilla
Uppvärmning
Reverserad A/C varmt och kallt
Ventilation
A/C reverserad varmt/kallt
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongplatta
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Fin påkostad villa vid Frigiliana till salu med 7 sovrum, 5 badrum och en privat pool. Med söderläge och havsutsikt. Tomt om 1 770 m2 belägen i ett lugnt bostadsområde med liknande exklusiva fristående villor i Cortijos San Rafael, belägen lika långt från Nerja och Frigiliana. Villan har smakfullt renoverats till en mycket hög standard och den omgivande trädgården är mycket vackert anlagd och erbjuder stor pool med solterrass och en harmonisk trädgård med palm-, citrus- och fruktträd.

Övriga byggnader

En parkeringsplats för 2-3 fordon tillsammans med ett garage med elektriskt styrda portar. En oberoende "Casita" på 45m2 idealisk för lagring av trädgårdar.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 1770 m2
Typ: Trädgård, pool och terrass
Tomtbeskrivning
Ett sommarkök och grillplats omgiven av en genomtänkt, lättskött och terrasserad trädgård med mogna palmer, citrus. och fikonträd. Den uppvärmda 10 m x 6 m infinitypoolen är omgiven av cirka 180 m2 attraktiva terrasser.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc.
Fastighetsskatt (IBI): På förfrågan.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Bara några få kilometer norr om Nerja ligger den pittoreska byn Frigiliana, belägen på den nedre sluttningen av Sierra Tejeda. Njut av en spektakulär panoramautsikt över Medelhavet och den omgivande Tejada nationalpark från byn. Frigiliana är en symbol för en spansk vitkalkad by med vackra små byhus som ligger i en labyrint av kullerstensgator. Frigiliana har röstats fram som "vackraste byn i Andalusien" år 1998 av den spanska
turistmyndigheten och har vunnit många andra utmärkelser för sin charm och skönhet.

Den gamla delen av staden är fortfarande i stort sett oförändrad med smala, slingrande gator och vitkalkade hus med smidesjärnsbalkonger överfyllda med röd geranium. 1660-tals renässankyrka i centrum av byn, dominerar ett liten torget, med kullerstensgränder med färgglatt målade hus som bildar en labyrint av förgreningar utåt och uppåt.

På kanten av de gamla kvarteren är El Ingenio "The Mill" en renässansbyggnad som en gång var slottet, ägd av den tidigare Manrique de Lara, grevarna av Frigiliana. Det byggdes på 1500-talet med hjälp av väggarna från en gammal fästning.

Byn har varit bebodd av många civilisationer, av både fenicier och romare i århundraden f.Kr. till araberna i medeltiden. Under den arabiska ockupationen av den iberiska halvön byggdes en befäst borg ovanför staden. Under Alpujarranupproret år 1568 som var utspridd över en stor del av södra Andalusien, utkämpades en hård kamp i Frigiliana och slutade med avvisningen av den arabiska befolkningen. Nästan 4 000 morer (araber som hade döpts kristna) försvarade slottet utan framgång mot spanjorerna. Efteråt revs slottet sten för sten och resterna kan fortfarande ses.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

1-familjs friliggande villa

Frigiliana
Costa del Sol

Pris:
1 260 000 EUR
Antal rum:
4
Boarea:
300 m2
Biarea:
83 m2
Tomtarea:
1770 m2
Ref.nr
CCZTM4515

Dela

Till toppen