Stor 2-plansvilla med havs och berg utsikt i Frigiliana

I det lugna och eftertraktade området Cortijo San Rafael ligger denna vackra villa med enastående utsikt över hav och berg. Endast 45 minuter från Malaga Airport. Villan består av hall, vardagsrum, matsal, tv-rum, 5 sovrum, kök samt 6 badrum. Förråd och garage. Altaner, terrasser och balkong. Trädgård med pool.Kontakta oss för att köpa hus i Frigiliana. Vi har ett stort utbud av hus och lägenheter över hela Costa del Sol.

Interiör

Antal rum:
7 rum varav 5 sovrum
Boarea
377.5 m2
Rumsbeskrivning
2-plansvilla bestående av hall, vardagsrum, matsal, tv-rum, 5 sovrum, kök samt 6 badrum. Förråd och garage. Altaner, terrasser och balkong.
Kök
Fullt utrustat kök.
Badrum
Sex badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla
Uppvärmning
El
Ventilation
A/C
Energideklaration
Energiklass: Energiklass C
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas lackerad aluminium
Bjälklag: Betong
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
I det lugna och eftertraktade området Cortijo San Rafael ligger denna vackra villa med enastående utsikt över hav och berg. Endast 45 minuter från Malaga Airport. Villan består av hall, vardagsrum, matsal, tv-rum, 5 sovrum, kök samt 6 badrum. Förråd och garage. Altaner, terrasser och balkong. Trädgård med pool.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 1509 m2
Typ: Trädgård med pool
Tomtbeskrivning
Trädgård med terrasser och pool.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc.
Fastighetsskatt (IBI) på förfrågan.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Bara några få kilometer norr om Nerja ligger den pittoreska byn Frigiliana, belägen på den nedre sluttningen av Sierra Tejeda. Njut av en spektakulär panoramautsikt över Medelhavet och den omgivande Tejada nationalpark från byn. Frigiliana är en symbol för en spansk vitkalkad by med vackra små byhus som ligger i en labyrint av kullerstensgator. Frigiliana har röstats fram som "vackraste byn i Andalusien" år 1998 av den spanska
turistmyndigheten och har vunnit många andra utmärkelser för sin charm och skönhet.

Den gamla delen av staden är fortfarande i stort sett oförändrad med smala, slingrande gator och vitkalkade hus med smidesjärnsbalkonger överfyllda med röd geranium. 1660-tals renässankyrka i centrum av byn, dominerar ett liten torget, med kullerstensgränder med färgglatt målade hus som bildar en labyrint av förgreningar utåt och uppåt.

På kanten av de gamla kvarteren är El Ingenio "The Mill" en renässansbyggnad som en gång var slottet, ägd av den tidigare Manrique de Lara, grevarna av Frigiliana. Det byggdes på 1500-talet med hjälp av väggarna från en gammal fästning.

Byn har varit bebodd av många civilisationer, av både fenicier och romare i århundraden f.Kr. till araberna i medeltiden. Under den arabiska ockupationen av den iberiska halvön byggdes en befäst borg ovanför staden. Under Alpujarranupproret år 1568 som var utspridd över en stor del av södra Andalusien, utkämpades en hård kamp i Frigiliana och slutade med avvisningen av den arabiska befolkningen. Nästan 4 000 morer (araber som hade döpts kristna) försvarade slottet utan framgång mot spanjorerna. Efteråt revs slottet sten för sten och resterna kan fortfarande ses.
Kommunikation
.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

1-familjs friliggande villa

Frigiliana
Costa del Sol

Pris:
950 000 EUR
Antal rum:
7
Boarea:
377.5 m2
Tomtarea:
1509 m2
Ref.nr
CCZTM4495

Dela

Till toppen