Fin kvalitetslägenhet 3-rumslägenhet i Frigiliana med stor terrass

Fin kvalitetslägenhet 3-rumslägenhet i Frigiliana belägen i ett litet modernt 2-plans bostadshus med bara 6 lägenheter på östra sidan av byn med mycket bra tillgång till vägparkering och fantastisk utsikt över bergen. Inredningen är mycket traditionell med marmorgolv, vardagsrum och matsal, ett fullt utrustat kök, två sovrum och ett badrum, samt stor terrass om hela 17 m2. Kontakta oss för att köpa lägenhet i Frigiliana. Vi har ett stort utbud av hus och lägenheter över hela Costa del Sol.

Interiör

Antal rum:
3 rum
Boarea
63 m2
Rumsbeskrivning
Boendet består av ett 25 m2 vardagsrum och matsal med access till en 17 m2 terrass med österläge utsmyckad med vattenfontän samt ett litet förråd och tvättstuga. Köket om 6 m2 är modernt inrett och fullt utrustat. Två sovrum på 11 m2 och 10 m2 och badrummet är på 6 m2.

Det finns ett antal möbler, samt 2 ljuskronor som kan köpas genom separat förhandling.
Kök
Fullt inrett och utrustat kök.
Badrum
Ett badrum.
Tvättstuga
Tvättstuga.

Lägenhet

Upplåtelseform
Ägarlägenhet
Våningsplan
2 av 2, hiss finns ej
Allmänt
Fin kvalitetslägenhet 3-rumslägenhet i Frigiliana belägen i ett litet modernt 2-plans bostadshus med bara 6 lägenheter på östra sidan av byn med mycket bra tillgång till vägparkering och fantastisk utsikt över bergen. Inredningen är mycket traditionell med marmorgolv, vardagsrum och matsal, ett fullt utrustat kök, två sovrum och ett badrum, samt stor terrass om hela 17 m2.

Byggnad

Byggnadstyp
2-planshus
Uppvärmning
Centralvärme
Ventilation
Central air-condition
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas isolerglas

Allmänt om fastigheten

Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc.
Samfällighetsavgift:
Fastighetsskatt (IBI):
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Bara några få kilometer norr om Nerja ligger den pittoreska byn Frigiliana, belägen på den nedre sluttningen av Sierra Tejeda. Njut av en spektakulär panoramautsikt över Medelhavet och den omgivande Tejada nationalpark från byn. Frigiliana är en symbol för en spansk vitkalkad by med vackra små byhus som ligger i en labyrint av kullerstensgator. Frigiliana har röstats fram som "vackraste byn i Andalusien" år 1998 av den spanska
turistmyndigheten och har vunnit många andra utmärkelser för sin charm och skönhet.

Den gamla delen av staden är fortfarande i stort sett oförändrad med smala, slingrande gator och vitkalkade hus med smidesjärnsbalkonger överfyllda med röd geranium. 1660-tals renässankyrka i centrum av byn, dominerar ett liten torget, med kullerstensgränder med färgglatt målade hus som bildar en labyrint av förgreningar utåt och uppåt.

På kanten av de gamla kvarteren är El Ingenio "The Mill" en renässansbyggnad som en gång var slottet, ägd av den tidigare Manrique de Lara, grevarna av Frigiliana. Det byggdes på 1500-talet med hjälp av väggarna från en gammal fästning.

Byn har varit bebodd av många civilisationer, av både fenicier och romare i århundraden f.Kr. till araberna i medeltiden. Under den arabiska ockupationen av den iberiska halvön byggdes en befäst borg ovanför staden. Under Alpujarranupproret år 1568 som var utspridd över en stor del av södra Andalusien, utkämpades en hård kamp i Frigiliana och slutade med avvisningen av den arabiska befolkningen. Nästan 4 000 morer (araber som hade döpts kristna) försvarade slottet utan framgång mot spanjorerna. Efteråt revs slottet sten för sten och resterna kan fortfarande ses.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Lägenhet

Frigiliana
Costa del Sol

Pris:
212 000 EUR
Antal rum:
3
Boarea:
63 m2
Ref.nr
CCZTM4434

Dela

Till toppen