Stor lantvilla vid Frigiliana - idag som restaurang i naturskön miljö

Stor lantvilla belägen nära toppen av Frigiliana och Torrox-vägen. En stor villa om cirka 423 m2 totalt inklusive utbyggnader och outnyttjat internt utrymme med en tomt om cirka 11 000 m2. I sin nuvarande konfiguration består villan av en restaurang, bar och kommersiellt kök. Det finns även en separat 2-rumslägenhet om 52 m2 med öppet kök och rymligt badrum. Ett gästhus om 50 m2 med vardagsrum, 2 sovrum, 2 badrum och 20 m2 terrass. Externa byggnader och oanvända utrymmen om ca 173 m2. Kontakta oss för att köpa hus i Frigiliana. Vi har ett stort utbud av hus och lägenheter över hela Costa del Sol.

Interiör

Antal rum:
8 rum varav 4 till 6 sovrum
Boarea + Biarea
250 m2 + 173 m2
Rumsbeskrivning
I sin nuvarande konfiguration består villan av en restaurang, bar och kommersiellt kök, en rymlig 2-rumslägenhet, ett litet angränsande gäststuga med 2 sovrum och 2 badrum, olika förråd och utrymme att omvandla till boyta. Totalt ca 428 m2 terrasser i syd och sydväst.

Restaurang: 55 m2 med expanderingsmöjligheter söderut och med sydvästligt läge

Bar: 45m2 med söderläge och fin utsikt.

Kök: 28m2

Självständig 2-rumslägenhet: 52 m2 med öppet kök och rymligt badrum.

Gästhus: 50 m2 med vardagsrum, 2 sovrum, 2 badrum och 20 m2 terrass

Utebyggnader / oanvända utrymmen ca: 173m2.
Kök
Professionellt restaurangkök, samt ett mindre kök i lägenheten.
Badrum
Fyra badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla med källare med gästhus
Uppvärmning
Centralvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Stor lantvilla belägen nära toppen av Frigiliana och Torrox-vägen. En stor villa om cirka 423 m2 totalt inklusive utbyggnader och outnyttjat internt utrymme med en tomt om cirka 11 000 m2. I sin nuvarande konfiguration består villan av en restaurang, bar och kommersiellt kök. Det finns även en separat 2-rumslägenhet om 52 m2 med öppet kök och rymligt badrum. Ett gästhus om 50 m2 med vardagsrum, 2 sovrum, 2 badrum och 20 m2 terrass. Externa byggnader och oanvända utrymmen om ca 173 m2.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 11000 m2
Typ: Trädgård och mark
Vatten/avlopp
Brunn och septiktank.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Bara några få kilometer norr om Nerja ligger den pittoreska byn Frigiliana, belägen på den nedre sluttningen av Sierra Tejeda. Njut av en spektakulär panoramautsikt över Medelhavet och den omgivande Tejada nationalpark från byn. Frigiliana är en symbol för en spansk vitkalkad by med vackra små byhus som ligger i en labyrint av kullerstensgator. Frigiliana har röstats fram som "vackraste byn i Andalusien" år 1998 av den spanska
turistmyndigheten och har vunnit många andra utmärkelser för sin charm och skönhet.

Den gamla delen av staden är fortfarande i stort sett oförändrad med smala, slingrande gator och vitkalkade hus med smidesjärnsbalkonger överfyllda med röd geranium. 1660-tals renässankyrka i centrum av byn, dominerar ett liten torget, med kullerstensgränder med färgglatt målade hus som bildar en labyrint av förgreningar utåt och uppåt.

På kanten av de gamla kvarteren är El Ingenio "The Mill" en renässansbyggnad som en gång var slottet, ägd av den tidigare Manrique de Lara, grevarna av Frigiliana. Det byggdes på 1500-talet med hjälp av väggarna från en gammal fästning.

Byn har varit bebodd av många civilisationer, av både fenicier och romare i århundraden f.Kr. till araberna i medeltiden. Under den arabiska ockupationen av den iberiska halvön byggdes en befäst borg ovanför staden. Under Alpujarranupproret år 1568 som var utspridd över en stor del av södra Andalusien, utkämpades en hård kamp i Frigiliana och slutade med avvisningen av den arabiska befolkningen. Nästan 4 000 morer (araber som hade döpts kristna) försvarade slottet utan framgång mot spanjorerna. Efteråt revs slottet sten för sten och resterna kan fortfarande ses.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

1-familjs friliggande villa

Frigiliana
Costa del Sol

Pris:
1 200 000 EUR
Antal rum:
8
Boarea:
250 m2
Biarea:
173 m2
Tomtarea:
11000 m2
Ref.nr
CCZTM4422

Dela

Till toppen