Rymlig villa med privat pool och rymligt garage till salu i Las Lomas de Frigiliana

Rymlig villa med privat pool och rymligt garage till salu i utrbaniseringen Las Lomas de Frigiliana. Letar nio efter ett lyxigt hem med en fantastisk utsikt över de vidsträckta bergstopparna i naturparken Las Sierras de Tejeda och givetvis Medelhavet, då har ni kommit till rätt villa. Frigiliana är en typisk vit andalusisk by och har flera gånger utsetts till den vackraste byn i Andalusien. Ni når stranden på 8 minuter med bil, som också kan nås till fots. Villan erbjuder mycket avskildhet i ett av de vackraste områdena i Frigiliana. Beläget mellan Nerja och Frigiliana kan man vara på stranden såväl som i naturreservaten på kort tid. Kontakta oss för att köpa hus i Frigiliana. Vi har ett stort utbud av hus och lägenheter över hela Costa del Sol.

Interiör

Antal rum:
8 rum varav 5 sovrum
Boarea:
200 m2
Rumsbeskrivning
Bottenvåningen:

3 sovrum, belägna mot poolen med terrass.
2 badrum.
Golvvärme i alla rum.

Övervåningen:

Mycket rymligt vardagsrum med skjutdörrar och 300 grader spektakulär bergsutsikt.
Separat fullt utrustat kök.
Rymlig övre solig terrass med havsutsikt.
Rymligt toalettrum.
Kontorslokal med terrass.
Golvvärme i alla rum.

Tekniskt område:
2 sovrum med bad och toalett.

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Betong
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Mycket rymligt garage med separat tvättplats.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 1 000 m2
Typ:
Trädgård med pool

Tomtbeskrivning
Privat pool med rymlig terrass. Uppväxt trädgård med vackra växter.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Bara några få kilometer norr om Nerja ligger den pittoreska byn Frigiliana, belägen på den nedre sluttningen av Sierra Tejeda. Njut av en spektakulär panoramautsikt över Medelhavet och den omgivande Tejada nationalpark från byn. Frigiliana är en symbol för en spansk vitkalkad by med vackra små byhus som ligger i en labyrint av kullerstensgator. Frigiliana har röstats fram som "vackraste byn i Andalusien" år 1998 av den spanska
turistmyndigheten och har vunnit många andra utmärkelser för sin charm och skönhet.

Den gamla delen av staden är fortfarande i stort sett oförändrad med smala, slingrande gator och vitkalkade hus med smidesjärnsbalkonger överfyllda med röd geranium. 1660-tals renässankyrka i centrum av byn, dominerar ett liten torget, med kullerstensgränder med färgglatt målade hus som bildar en labyrint av förgreningar utåt och uppåt.

På kanten av de gamla kvarteren är El Ingenio "The Mill" en renässansbyggnad som en gång var slottet, ägd av den tidigare Manrique de Lara, grevarna av Frigiliana. Det byggdes på 1500-talet med hjälp av väggarna från en gammal fästning.

Byn har varit bebodd av många civilisationer, av både fenicier och romare i århundraden f.Kr. till araberna i medeltiden. Under den arabiska ockupationen av den iberiska halvön byggdes en befäst borg ovanför staden. Under Alpujarranupproret år 1568 som var utspridd över en stor del av södra Andalusien, utkämpades en hård kamp i Frigiliana och slutade med avvisningen av den arabiska befolkningen. Nästan 4 000 morer (araber som hade döpts kristna) försvarade slottet utan framgång mot spanjorerna. Efteråt revs slottet sten för sten och resterna kan fortfarande ses.
Kommunikation
Malaga airport 50 minuter.
Närservice
Kort promenad till Frigiliana, där finns all typ av service.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Villa

Frigiliana
Costa del Sol

Pris:
649 000 EUR
Antal rum:
8
Boarea:
200 m2
Tomtarea:
1 000 m2
Ref.nr
CCSGCP010

Dela

Till toppen