Exceptionellt slott från 1100-talet i medeltida byn Talamanca

Exceptionellt slott från 1100-talet i medeltida byn Talamanca på Costa Brava endast 60 km nordväst om Barcelona. Boarea om 1 620 m2 enkom i slottet och ytterligare två gåsthus med en borae om tillsmanas 472 m2, samt lagringsutrymme etc. om ca 100 m2. Delvis renoverat och med exponerade stenar. Enastående vyer över byn och omgivande land. Mark om 1 ha. Ett äkta slott med en beprövad historia, nästan helt renoverat, och delvis möblerat. Massor av autentiska dokument finns tillgängliga för nästa ägare. Perfekt som hotell eller sparesort med bekväm anslutning från Barcelona och Girona flygplatser. Kontakta oss för att köpa hus på Costa Dorada. Vi har ett stort utbud av hus och lägenheter över hela Costa Dorada.

Interiör

Antal rum:
16 rum varav 10 sovrum
Boarea + Biarea
2092 m2 + 108 m2
Rumsbeskrivning
Denna fantastiska egendom erbjuder flera byggnader spridda kring slottet och med access från olika nivåera av den terrasserade tomten om 1 hektar.
10 sovrum, flera badrum, ett försvarstorn, mycket stora ytor. Vapenrum, fantastiska stenvalv, riddare i rustning m.m.

Wi-Fi och telefoni inkopplat.

6 sovrum i slottet och 4 sovrum i gästhusen.
5 eldstäder
Flera badrum med toaletter.
Vapenrum, vardagsrum och matsalar
Kök med skulpterade stenar.
Kök
Tre fullt utrustade kök. Ett i vardera hus och i slottet.
Badrum
Sju badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
Slott i 3 plan med källare och två gästhus
Byggnadsår
1100
Uppvärmning
Gas
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten och tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Tegel
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Exceptionellt slott från 1100-talet i medeltida byn Talamanca på Costa Brava endast 60 km nordväst om Barcelona. Boarea om 1 620 m2 enkom i slottet och ytterligare två gåsthus med en borae om tillsmanas 472 m2, samt lagringsutrymme etc. om ca 100 m2. Delvis renoverat och med exponerade stenar. Enastående vyer över byn och omgivande land. Mark om 1 ha. Ett äkta slott med en beprövad historia, nästan helt renoverat, och delvis möblerat.
Massor av autentiska dokument finns tillgängliga för nästa ägare. Perfekt som hotell eller sparesort med bekväm anslutning från Barcelona och Girona flygplatser.

Övriga byggnader

Ett gästhus med en boarea om 198 m2 och ett ytterligare gästhus med en boarea om 274 m2.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 10 000 m2
Typ:
Trädgård och mark

Tomtbeskrivning
Pool 4 x 8m¨.

Många terrasser på fastigheten och tomt om 1 hektar.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Talamanca är en kommunhuvudort i Spanien. Den ligger i provinsen Província de Barcelona och regionen Katalonien, i den östra delen av landet, 500 km öster om huvudstaden Madrid. Talamanca ligger 560 meter över havet och antalet invånare är 116.

Terrängen runt Talamanca är huvudsakligen kuperad, men åt nordväst är den platt. Den högsta punkten i närheten är 1 031 meter över havet, 7,3 km söder om Talamanca. Runt Talamanca är det tätbefolkat, med 331 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Terrassa, 19,2 km söder om Talamanca. I omgivningarna runt Talamanca växer huvudsakligen savannskog.

Kustklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 14 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 24 °C, och den kallaste är december, med 5 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 822 millimeter. Den regnigaste månaden är november, med i genomsnitt 128 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 38 mm nederbörd.
Kommunikation
Girona flygplats: 120 km.
Barcelona flygplats: 69 km.
Barcelona: 60 km.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

1-familjs friliggande villa

Talamanca
Costa Brava

Pris:
2 200 000 EUR
Antal rum:
16
Boarea:
2 092 m2
Biarea:
108 m2
Tomtarea:
10 000 m2
Ref.nr
CCHESM014

Dela

Till toppen