Tomt med byggrättighet till salu i Caldas da Rainha

Tomt med byggrättighet till salu i Caldas da Rainha. Tomt om 4 620 m2, belägen mellan stränderna i Foz do Arelho och São Martinho do Porto och mycket nära staden Caldas da Rainha (mindre än 10 minuters bilresa till de angivna platserna). Byggrättighet att bygga ett hus som består av källare, bottenvåning och övervåning. Man kan få bygglov för ett hus på 250 m2 bostadsyta i 2 plan och 145 m2 källare. Vatten, avlopp och el ligger nära tomgränsen. Kontakta oss för att köpa tomt på Silverkusten. Vi har ett stort utbud av tomter, hus och lägenheter på hela Silverkusten i Portugal.

Byggnad

Byggnadstyp
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 4 620 m2
Typ:
Mark

Tomtbeskrivning
Tomt med byggrättighet.
Vatten/avlopp
Vatten, avlopp och el att ansluta.
Fastighetsskatt
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Staden har fått sitt namn av de termalbad vid floden som uppskattades av drottning Dona Leonor, hustru till 1400-talets kung Dom João II, som kunde bekräfta de botande egenskaperna hos denna källa när det botade hennes sår, som under en lång tid tiden inte hade läkt, men som läkte p.g.a. de läkande krafterna från källvattnet.

Eftersom termalbadet var mycket efterfrågat vid den tiden av lokalbefolkningen, som badade i den för att bota sina åkommor, beordrade drottningen att ett sjukhus skulle byggas så att de kunde behandla sig själva med viss komfort. Runt sjukhuset bildades en by, som blev känd som "Caldas da Rainha" (Drottningens heta källor).

Staden fortsatte att växa och nådde sin storhetstid i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet, i en tid då det var på mode att ta en semester på en kurort, och Caldas da Rainha var en av de platser som användes av adeln och aristokratin.

Under andra världskriget valdes också staden som tillflyktsort av många utlänningar som flydde från förföljelse av nazisterna.

Caldas har varit födelseplats för många viktiga personer i portugisisk kultur, särskilt målaren José Malhoa, vars verk kan beundras i museet uppkallad efter honom i Thermal Park (Dom Carlos I-trädgården), även född här var Rafael Bordalo Pinheiro, karikaturisten från 1700-talet, som grundade keramikfabrikerna i Caldas da Rainha där det populära Caldas-keramiket började tillverkas, varav den mest kända keramiken är den som innehåller karakteristisk humor.

Silverkusten är belägen mellan Lissabon och Oporto, med landets största motorväg (A1) som passerar innanför Silverkusten i nord-sydlig riktning och som gör det snabbt, enkelt och smidigt att nå alla kustorter på Silverkusten från Lissabon och flygplatsen. Den milda temperaturer och de fina vita sandstränderna erbjuder goda möjligheter för surfing, att utöva vattensporter och att njuta av det lugna och charmiga livet vid havet i Portugal. Portugiserna är dessutom mycket öppna och trevliga mot utlänningar.
Närservice
All service finns i Caldas da Rainha som restauranger, snabbköp, affärer, bank, apotek m.m.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Tomt

Caldas da Rainha
Silverkusten

Pris:
75 000 EUR
Boarea:
250 m2
Tomtarea:
4 620 m2
Ref.nr
CCHPT1641

Dela

Till toppen