Elegant traditionell toskansk herrgård till salu i Fosciandora

Elegant traditionell toskansk herrgård (byggd år 1582) till salu i Fosciandora, i provinsen Lucca i efterfrågade regionen Toscana. Belägen i de toskanska bergen i utkanten av den medeltida byn Fosciandora. Lyxigt familjehem, perfekt B&B, litet hotell eller unik plats för bröllop, retreater och andra tillställningar. Spektakulär utsikt, uthus (inklusive stort stenbyggt traditionellt hus med ladugård) och 1,5 hektar mark med pool. Antika möbler, några med anor från Napoleons dagar, tillgängliga genom separat förhandling. Kontakta oss för att köpa hus i Toscanas. Vi ha5r ett stort utbud av hus, tomter och lägenheter i hela Toscana.

Interiör

Antal rum:
10 rum varav 10 till 12 sovrum
Boarea + Biarea
500 m2 + 300 m2
Rumsbeskrivning
Bottenvåningen - östra flygeln

Bottenvåningen består av en serie vackra anslutande rum, stor traditionell vinkällare och en bakre korridor som användes som en flyktväg under olika krig. Korridoren leder till hemliga underjordiska passager som nu har förfallit.

Det stora matköket har klinkergolv, takbjälkar och en underbar bänkskiva i marmor. Bredvid det finns ett stort skafferi med trätak och terrakottagolv. Matsalen är vackert inredd och har en stor traditionell öppen spis i sten, fyrkantiga terrakottagolv och takbjälkar. En dörr leder till loungen med sina två attraktiva pelare, takbjälkar och klinkergolv.

Bottenvåningen - västra flygeln

Den östra flygeln på bottenvåningen var det ursprungliga köksområdet och den behåller vissa funktioner (inklusive en arbetskamin) som är cirka 200 år gamla. Den används för närvarande som ett kontorsområde.

Andra våningen

Den formella loungen ligger på andra våningen och är fantastisk med sina ursprungliga terrakottagolv, tak med fresker, antika möbler (inklusive flygel mitt i rummet) och fantastisk utsikt från de franska fönstren. Det öppnar mot ett formellt spel- och familjerum med original spis från 1800-talet och terrakottagolv.

Från den formella loungen leder en dörr till ett kombibibliotek med bokhyllor staplade med antika böcker och dokument, varav många hänför sig till herrgårdens historia.

Det finns 5 sovrum, 3 i östra flygeln och 2 i västra flygeln, (alla med tidstypisk inredning och konst, det tidigaste från 1600-talet), 3 badrum och ett duschrum.

Övervåningen

Övervåningen är uppdelad i två lägenheter. Lägenheten i östra flygeln har trägolv och balkar och består av kök, badrum, matsal och 2 sovrum. (Det var inte möjligt att se denna lägenhet eftersom den hyrdes ut.)

Lägenheten i västra flygeln har terrakottagolv och målade balkar. Det går in via en egen ingång på gården och består av en stor, attraktiv hall som leder till en korridor med 3 fönster, stort matkök, vind, ytterligare 2 stora rum, 3 sovrum, 2 kök (ett med öppen spis och det andra med sten handfat och välvt fönster) och 4-delat badrum med fönster.
Kök
Två fullt utrustade kök.
Badrum
Sex badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
Uppvärmning
Gas.
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta.
Grundmur: Natursten.
Stomme: Sten.
Fasad: Puts.
Fönster: 2-glasfönster.
Bjälklag: Tegel.
Tak: Tegel.
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt.
Övrigt
Traditionellt stenhus med ladugård (cirka 180 m2). Denna byggnad hade olika användningsområden genom tiderna, från rök för kallskuret (den gamla stenhällen är fortfarande på plats) till en skola.

Limonaia, stall (cirka 30 m2) med valv, terrakottagolv / stengolv, sluttande takbjälkar och forntida valv nedanför (en var ett ishus medan en annan har pilspår i väggen från de dagar då herrgården var en fästning). Denna underbara uthus är för närvarande uppdelad i en limonaia (för förvaring av krukväxter som citrusfrukter på vintern), stor kennel, gym och höförvaring.

Stor innergård med enastående utsikt

Fontän

Simbassäng

Vatten kommer med privat vattenförsörjning
Garage

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 15 000 m2
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Fosciandora är en kommun med ca. 670 invånare i provinsen Lucca i den italienska regionen Toscana, ligger ca. 70 kilometer nordväst om Florens och ca. 30 kilometer norr om Lucca. Fosciandora gränsar följande kommuner: Barga, Castelnuovo di Garfagnana, Gallicano, Pieve Fosciana, Pievepelago.
Kommunikation
Lucca: 30 km.
Pisa: 63 km.
Florens: 70 km.
Viareggio och havet: 76 km.
Abetone: 48 km (skidort).
Närservice
Mindre utbud av restauranger och affärer i byn.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Fosciandora
Toscana

Pris:
1 200 000 EUR
Antal rum:
10
Boarea:
500 m2
Biarea:
300 m2
Tomtarea:
15 000 m2
Ref.nr
CCHIT0816

Dela

Till toppen