Rustikt restaurerat lanthus med annex till salu i Belriguardo, Siena

Rustikt restaurerat lanthus med annex till salu i Belriguardo, Siena i efterfrågade Toscana. En historisk fastighet som varit ett före detta benediktinerkloster från 1300-talet. Byggnaden ligger i Belriguardo, endast 1,5 km från Siean stad och 6 km promenad från katedralen i Siena, på vägen Via Francigena. Huset och dess annex byggdes på uppdrag av den ädla familjen Cianughi, en gren av Pazzifamiljen och är det första charterhuset som grundades i kronologisk ordning i Toscana. Det övergavs av munkarna år 1618, då de lät bygga ett större charterhus. Huset har fortfarande en cell från år 1330 och den barbikanska muren som är typisk för tidens byggnader. Fastigheten nås via en kort asfalterad väg på cirka 300 meter som går fram till de två husen, genom en automatisk grind in till fastigheten. Det finns tre entréer till huset, med en andra ingång från byggnadens innergård och en tredje serviceingång från den asfalterade huvudvägen. Fastigheten är uppdelad i två hus. Kontakta oss för att köpa hus i Toscana. Vi har ett stort utbud av hus, tomter och lägenheter i hela Toscana.

Interiör

Antal rum:
6 rum varav 3 sovrum
Boarea:
220 m2
Rumsbeskrivning
Huvudbyggnaden har en boarea om cirka 150 m2 netto och består av ett vackert vardagsrum med en speciell sten spis och täckt av koppar, ett kök med utgång till villa gården, ett arbetsrum i den antika cellen från benediktinermunkarnas tid, ett sovrum med badrum, ett ytterligare sovrum och ytterligare ett stort badrum med marmorgolv. Det finns också ett rymligt förråd. Taket i vardagsrummet har vackra takbjälkar framtagna under restaureringen av fastigheten år 1990 och golven i hela huset är i glaserad terrakotta. Vardagsrummet leder till den mycket rymliga terrassen om 90 m2 med utsikt över landskapet. De två husen är förbundna med en vacker yttre trappa täckt av toskansk sten. Den andra lägenheten har en boarea om 70 m2 och består av ett vardagsrum med pentry, sovrum, badrum plus en stor klädkammare. Framför vardagsrummet finns en stor innergård om 77 m2, även här med toskansk sten och en trädgård på cirka 250 kvadratmeter. Med en egen ingång, är denna lägenhet mycket lämplig för uthyrning.

Byggnad

Byggnadstyp
2-plans stenhus med annex
Byggnadsår
1300
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten och tegel
Fasad: Sten
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 800 m2
Typ:
Trädgårdstomt

Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Siena (latin Sena Julia) är en stad i provinsen Siena och regionen Toscana. Känd bland annat för "Palio", en hästkapplöpning som hålls två gånger per år (2 juli och 16 augusti) på det snäckformade torget "Piazza del Campo" mitt i staden, men staden är också berömd för sin historia och för sina många konstskatter. Staden är ett ärkebiskopssäte och provinshuvustad för provinsen Siena.

År 1995 sattes Sienas historiska centrum upp på Unescos världsarvslista.

Siena är belägen i en kuperad, naturskön trakt 48 km söder om Florens. Staden är omgiven av en mycket lång mur med citadell och nio portar, som ligger oregelbundet på tre med varandra förenade åsar och består naturligen av tre stadsdelar: Terzo di Città i sydväst, Terzo di Santo Martino i sydöst och Terzo di Camollia i norr. Gatorna är smala, krokiga och backiga, omgivna av många vackra palats, torg och kyrkor, och Siena är näst Rom, Florens och Venedig den främsta staden i Italien i fråga om konstverk under den senare medeltiden (1200-1500-talen), då Siena lär ha haft 100 000 invånare och tävlade med Florens i rikedom och konstintresse.
Kommunikation
Florens flygplats: 80 km.
Florens: 72 km.
Närservice
Siena har all service, restaunger, kaféer, affärer och snabbköp.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Villa

Belriguardo, Siena
Toscana

Pris:
630 000 EUR
Antal rum:
6
Boarea:
220 m2
Tomtarea:
800 m2
Ref.nr
CCHICC281

Dela

Till toppen