Herrgård till salu i Villa Collemandina

Herrgård till salu i Villa Collemandina. En fantastisk herrgård med magisk och varm atmosfären. En historisk toskansk villa, i harmoni med den omgivande miljön. Fastigheten, unik i sitt slag i hela området kring Castelnuovo di Garfagnana, som går tillbaka till mitten av 1800-talet och byggdes på ruinerna av ett gammalt kloster. Charm och prakt, oförändrad över tiden, tack vare den noggranna renoveringen som ägarna genomförde under mitten av 1980-talet, överlämnas och överförs till idag genom byggnadens viktigaste arkitektoniska detaljer Unika detaljer som antika Lucca terrakotta- och korngolv, tak med träbjälkar och terrakottakakel, dekorerade med vackra målningar som visar jaktscener, de fyra stora eldstäderna, de gamla trädörrarna, de stora hallarna och rena linjer. Villan, omgiven av en tomt om cirka 8 000 m2, helt inhägnad med en vacker stenmur, i en sluttning med utsikt över sjön Pontecosi och Paniabergskedjan i centrum av Apuanalperna. Kontakta oss för att köpa hus i Toscana. Vi har ett stort utbud av hus, tomter och lägenheter i Toscana.

Interiör

Antal rum:
15 rum varav 5 till 10 sovrum
Boarea:
1 000 m2
Rumsbeskrivning
Via en härlig trappa kommer man in i den stora stenbelagda uteplatsen som välkomnar en vid ingången till huvudbyggnaden, på fyra våningsplan, för en total boarea om cirka 1 000 m2.

Husets bottenvåning består för närvarande av sex stora rum som används som vardagsrum, arbetsrum, lounger och vardagsrum, samt ett stort och karakteristiskt kök och ett badrum.

Genom den vackra stentrappan kommer man in till sovrummen på första våningen som består av en stor central hall med ett dekorerat välvt tak som frigör fem stora sovrum och två badrum.

På vindsvåningen med snett tak finns ytterligare fyra stora rum för närvarande i rustik stil, liksom de fantastiska rummen i källarvåningen, direkt anslutna till utsidan med trädgården, med stora sten- och tegelbågar, gamla kärl. för vin, vedbod och ett teknikrum.

Även på denna nivå finns ett härligt annex för gäster eller servicepersonal.
Kök
Fullt utrustat kök.
Badrum
Tre badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
3-plans herrgård med källarplan och annex
Uppvärmning
Gas.
Ventilation
Självdrag.
Energideklaration
Energiklass: Energiklass G
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta.
Grundmur: Betong.
Stomme: Tegel.
Fasad: Puts.
Fönster: 2-glas isolerglasfönster.
Bjälklag: Tegel.
Tak: Tegel.
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt.
Övrigt
Ingången till fastigheten är genom den vackra smidesjärnporten, en första trädgård på gatunivå rymmer en första byggnad pom cirka 80 m2 i två våningsplan och används för närvarande som ett garage för bilar och trädgårdsmaskiner

Intill huvudbyggnaden men med en oberoende entré, finns en fin stenbyggnad, för bostadsbruk som helt ska återställas, om cirka 500 m2 på tre våningsplan, med möjligheten att när renoveringen är färdig kan man hyra ut rum eller som ett separat bed and breakfast.

Den stora trädgården på en tomt om 8 000 m2, något sluttande ner mot dalen och den vackra kyrkan, som också sbehöver renoveras, tidigare använd av anställda och bönder som ävar anställda av herrgårdsägaren.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 8 000 m2
Tomtbeskrivning
Trädgård, pool och terrasser.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Villa Collemandina är en ort och kommun i provinsen Lucca i regionen Toscana. Kommunen hade 1 298 fastboende invånare år 2018.
Kommunikation
Pisa flygplats: 80 km.
Lucca: 55 km.
Forte dei Marmi: 55 km.
Abetone skidort: 66 km.
Castelnuovo di Garfagnan: 8 km.
Närservice
Villa Collemandina har restauranger, affärer och livsmedelsaffär.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

1-familjs friliggande villa

Villa Collemandina
Toscana

Pris:
850 000 EUR
Antal rum:
15
Boarea:
1 000 m2
Tomtarea:
8 000 m2
Ref.nr
CCHIT1526

Dela

Till toppen