Svenskägd rymlig etagelägenhet i byhus i centrala Toscana

Svenskägd rymlig etagelägenhet i historiskt byhus i Scrofiano, i provinsen Siena, Toscana. Huset var en gång en del av stadsmuren. Tornrummet på nedre plan har tidigare varit kök och möjligheten finns att enkelt dela in i två separata lägenheter. Antingen använder man befintlig entré gemensamt eller också gör man en separat entré via den utvändiga trappan som fortfarande finns kvar. Omsorgsfullt renoverat med bevarade originaldetaljer. Mitt i Toscanas böljande landskap i provinsen Siena ligger den medeltida byn Scrofiano. Ett stycke in på den smala stenlagda huvudgatan, där husen ligger tätt intill varandra finns denna rymliga lägenhet. Till ett mycket överkomligt pris.

Interiör

Antal rum:
5 rum varav 3 sovrum
Boarea:
140 m2
Rumsbeskrivning
Bottenvåningen består av en entréhall, vardagsrum, ett mindre tornrum, ett badrum, ett förråd och en vinkällare. Badrummet har WC, tvättställ och duschkabin.

Övervåningen består av en matsal, ett badrum, två sovrum, ett fullt utrustat modernt inrett kök med matplats och utgång till terrass.

Köket är modernt utrustat och har kyl/frys, gasspis, elugn och en öppen spis.

I badrummet finns badkar, tvättställ och WC. Helkaklat badrum.

I direkt anslutning till köket finns en terrass, en oas med vindruvor hängande som solskydd samtidigt som vindruvorna kan plockas när man sitter på terrassen. I anslutning till köket finns ett förråd med bland annat gaspanna och tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform
Friköpt
Våningsplan
0 av 2, hiss finns ej

Byggnad

Byggnadstyp
Townhouse i 3 plan
Energideklaration
Energiklass: Energiklass G
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten och tegel
Fasad: Tegel
Fönster: 1-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Huset har underhållits väl genom historien. De två tornrummen som ingår i huset har varit en del i den försvarsanläggning som den omgärdande muren utgjorde

Byggnaden har bärande väggar i tegel och bjälklag som är karaktäristiskt utformat med ett balksystem i trä med synligt tegel i innertaken.

Alla golv är klädda med klinker och innerväggarna är putsade. Vissa delar av putsen är frilagd med den gamla tegelväggen synlig.

Uppvärmning sker med gas och vattenburna radiatorer.

Utöver kommunalt VA finns internetanslutning.

Möjlighet finns att dela in huset till två separata lägenheter. Perfekt för att få in hyresintäkter eller till samägande.

En liten del av huset utgörs av en separat ägd lägenhet.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 100 m2
Typ:
Byggnadsyta och innergård

Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
1 238 Euro/år.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Scrofiano är en by i provinsen Siena, Toscana som tillhör kommunen Sinalunga. Byn ligger på en kulle i Val di Chiana, några kilometer från Sinalunga.

Scrofiano grundades på 1100-talet. Byn är dock med säkerhet från 1200-talet, när byn styrdes av Cacciaconti-familjen, som en del av Republiken Siena. I början av 1400-talet var det säte för en avgörande strid mellan Ghibelline Sienese och Guelph Florentines.

År 1554 belägrades dess slott av de kejserliga florentinska trupperna, som förstörde slottets väggar.

Sevärdheter i byn är "Torre del Cassero" från 1100-talet, "Palazzo Comunale" från 1400-talet, "Collegiata di San Biagio", kyrka från 1200-talet, som rymmer en duk av Santi di Tito som visar Pietà med St Francis (ca. år 1580). Kyrkan "Chiesa della Compagnia di San Salvatore" har också ett verk av Santi di Tito. I närheten finns klostret "Monte Oliveto Maggiore" kan vara värt att nämna. Magnifik miljö med intressanta muralmålningar i ett galleri.
Närservice
I närbelägna Sinalunga (5 km) finns ett stort utbud av olika slags affärer och restauranger. I Scrofiano finns en mindre livsmedelsaffär och servering av antipasta och vin. En samlingspunkt i byn.
Övrigt
En kulen dag kan varma bad i exempelvis närbelägna Rapolano Terme vara ett alternativ. Det finns två anläggningar: San Giovanni och Antica Querciolaia.
Varma dagar kan utomhuspoolen i Sinalunga eller i Trequanda nyttjas.

Att bada i Trasimenosjön och havet finns även som alternativ, bilresa om ca ½ timme respektive 2 timmar.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Lägenhet

Scrofiano, Siena
Toscana

Pris:
225 000 EUR
Antal rum:
5
Boarea:
140 m2
Antal sovrum:
3
Tomtarea:
100 m2
Ref.nr
CCHITT252

Dela

Till toppen