Förtrollande slott till salu i Lavezzole

Förtrollande slott i Piemonte till salu Detta fantastiska slott användes i 700 år som ett kloster, det konfiskerades sedan av Napoleon och gjorde en del av kungariket Frankrikes egendomar. Slottet köptes senare av en välkänd familj av genuesiska skeppsägare som lämnade det i stort förfall. Den köptes av de nuvarande ägarna som övervakade den kärleksfulla restaureringen och som bodde där tills för ett år sedan. Inuti finns den fortfarande en invigd kyrka, av sjuttonhundratalets ursprung, mycket välbevarad, I ett område på 2 690 kvadratmeter finns totalt 34 rum med undantag för vindsvåningen (8 förråd), källaren på 1:a våningens källare (uppdelad i 5 rum), på 2:a källaren (poolen) maskinrum, kök och omklädningsrum, simhallen (98 kvm) och kyrkan (invigd). Svensk visning och hjälp med köpet på plats. Kontakta oss för att köpa hus i Piemonte. Vi har ett stort utbud av hus, lägenheter och tomter i Piemonte.

Interiör

Antal rum:
34 rum varav 26 sovrum
Boarea:
2 690 m2
Rumsbeskrivning
Av de 34 rummen som nämns är 10 allrum, 2 kök, tvättstuga och 7 toaletter fördelade enligt följande:
Förhöjd bottenvåning: 6 rum på högra flygeln (inklusive 1 kök och 1 badrum) och 9 centrala korridorrum (inklusive stort kök, tvättstuga och 1 badrum)
Adelvåning 1:a våningen höger flygel 5 rum (inklusive 1 badrum), vänster flygel 14 rum (inklusive 4 badrum)
Vindsvåning: 8 rum (förråd)
Allt inom ett område på cirka 11 000 kvadratmeter omgärdat av en gammal tegelvägg från 3 till 7 meter hög som inkluderar en damm och en tennisbana på 800 kvadratmeter.

Byggnad

Byggnadstyp
Slott i 3 plan
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Grundmur: Kalksten och tegel
Stomme: Lertegel och regel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 2 690 m2
Typ:
Trädgård med pool

Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.
Samfällighetsregler
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Byn Lavezzole tillhör kommunen San Damiano d'Asti, i provinsen Asti, i regionen Piemonte. Byn Lavezzole ligger 2 kilometer från San Damiano d'Asti.

Provinsen Asti. Den minsta provinsen i Piemonte. Denna provins är en av de rikaste på sina viner och livsmedel. Det är ett område med böljande kullar som ofta är prydda med byar, slott och klocktorn. Till allt detta kan vi lägga det enorma arvet av vingårdar som skapar ett enastående panorama. Där vinfältens färger förvandlas från säsong till säsong, i dess olika färgtoner. Detta är ett vindistrikt som är känt världen över. Det är här som spumanti brut produceras. Här i Canelli var det som italienska spumante och Asti spumante uppfanns. Provinsen Asti. tillverkar lätta röda viner och mer fyllig smak redo för åldrande. Det finns även vitt vin och destillerad sprit, framför allt olika typer av Grappa. I denna bördiga jord är det ett rikt antal av grödor som växer. Det finns vit tryffel, röd och gul "quadrato d'Asti eller "Asti square" paprika samt vit, krispig "Kardon", den så kallade "puckelryggtisteln". Asti's viner och karakteristiska produkter ger blandning i smak av lokala rätter, som används i det underfundiga traditionella köket. Dessa inkluderar "carne cruda battuta al coltello" (tunna remsor av rått kött)," tonno di coniglio" (kanin med tonfisksås), "risotto al Barbera" (ris kokas i rött vin),"bagna cauda" (en ansjovis-baserad sås användas som dip till råa och kokta grönsaker), "bollito Reale" (kokt kött), och naturligtvis många söta likörer, särskilt likör smaksatt som Amaretti di Mombaruzzo. Asti provinsen har ett stort antal slott som ex. Carducci skrev om. Det finns slott vid Piea och San Martino Alfieri med sina fantastiska artonhundratalsmässiga bygget. Det finns slott i Castell'Alfero och Montiglio. Den Costigliole's slott var en gång hemvist för Grevinnan av Castiglione, men är nu hemma i en internationell skola italienska matlagning och med kulturkontaktpunkterna Park i Grinzane Cavour Award. Cisterna's slott inrymmer Museo di Arti e Mestieri di un Tempo, ett traditionellt hantverksmuseum som rekonstruerar workshops och aktiviteter som nu är föråldrade.

Provinsen Asti har ett kontinentalt klimat då provinsen ligger nära Medelhavet: dess vintrar är varmare, och somrarna svalare än Turin. Regn faller oftast under vår och höst, under de varmaste månaderna är regn mindre vanligt förekommande.
Kommunikation
Asti: 16 km.
Turin flygplats: 64 km.
Milano Malpensa flygplats: 145 km.
Milano Linate flygplats: 149 km.
Närservice
Byn Lavezzole har några restuaranger och service, affärer och snabbköp finns i näliggande San Damiano d'Asti
Övrigt
Oavsett om du äter kött, risotto eller färsk frukt och grönsaker, kan du vara säker på att ingredienserna i maten inte rest långt innan de kom till din tallrik. Sammantaget är Piemonte full av äkthet. Förutom dess viner och mat, är Piemonte också känt för sina vita tryffel. Varje år flockas en stor mängd turister till festivalerna som hålls i dess ära. Alba, värd för de mest kända av dessa höstfestivaler, ligger inbäddat i hjärtat av regionen Piemonte. Beläget i nordvästra Italien sitter Piemonte vid gränsen till Frankrike och Schweiz. Piemonte är hem för världsberömd gastronomi och spektakulära viner. Fastigheter till salu i Piemonte ligger vid foten av de italienska alperna och har oftast en fantastisk utsikt som man får på köpet. Sevärdheter kan omfatta vidsträckta sjöar och bördig jordbruksmark. Inte att förglömma naturreservaten i Piemonte: Gran Paradiso nationalpark, Rochetta Tanaro naturpark, Adona och Botto.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Villa

Lavezzole
Piemonte

Pris:
5 500 000 EUR
Antal rum:
34
Boarea:
2 690 m2
Tomtarea:
2 690 m2
Ref.nr
CCHTP0860

Dela

Till toppen