Sekelskiftesvilla till salu i Bordighera

Sekelskiftesvilla till salu i Bordighera byggd i slutet av 1800-talet och denna lyxiga villa till salu i Bordighera och är en av de ursprungliga brittiska villorna. Beläget på den berömda Via dei Colli, med en exceptionell och dominerande position där du kan beundra en spektakulär 360 ° utsikt över gamla stan i Bordighera, det blå Medelhavet och franska Cote d'Azur. Efter andra världskriget var denna charmiga villa hem till hustrun till Sir Hugo Cunfille-Owen (känd som ”Tobaksmannen”), grundare av det brittisk-amerikanska tobaksförbundet, en av Storbritanniens rikaste män under förra seklet. Kontakta oss för att köpa hus i Ligurien. Vi har ett stort utbud av hus, lägenheter och tomter i Ligurien.

Interiör

Antal rum:
8 rum varav 3 till 4 sovrum
Boarea
450 m2
Rumsbeskrivning
Totalt 450 m2 boarea och ansluten med en bekväm trätrappa och en hiss. Villan består av: ingång, stort vardagsrum med panoramaterrass med utsikt över havet och den historiska byn Bordighera. En studio med spektakulära bågfönster, ett TV-rum och ett badrum på ankomstvåningen (andra våningen). Ett sovrum med eget badrum och vacker terrass med fantastisk utsikt, ytterligare två sovrum och två badrum på andra våningen; matsal med utgång på terrassen och trädgården, rymligt utrustat kök, ett sovrum, badrum och tvättstuga på bottenvåningen.
Kök
Fullt utrustat kök.
Badrum
Tre badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
3-plansvilla
Uppvärmning
Gas
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Energiklass: Energiklass G
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas isolerglasfönster
Bjälklag: Tegel
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Sekelskiftesvilla till salu i Bordighera byggd i slutet av 1800-talet och denna lyxiga villa till salu i Bordighera och är en av de ursprungliga brittiska villorna. Beläget på den berömda Via dei Colli, med en exceptionell och dominerande position där du kan beundra en spektakulär 360 ° utsikt över gamla stan i Bordighera, det blå Medelhavet och franska Cote d'Azur. Efter andra världskriget var denna charmiga villa hem till hustrun till Sir Hugo Cunfille-Owen (känd som ”Tobaksmannen”), grundare av det brittisk-amerikanska tobaksförbundet, en av Storbritanniens rikaste män under förra seklet.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 2500 m2
Tomtbeskrivning
Trädgård, pool och terrasser.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Bordighera har ett utmärkt skyddat läge som i norr skyddas av den höga terrängen och i söder breder Medelhavet ut sig, som göra att temperaturen är stabil året runt, med många soltimmar under sommaren. Bordighera är en lugn, vilsam semesterdestination som erbjuder ett varmt välkomnande (hotell, bostadsområden och lägenheter av alla standarder). Orten upptäcktes först av engelska besökare i slutet av 1800-talet. Det är ingen tillfällighet att Bordighera var platsen för Italiens första tennisklubb, som inrättades år 1878 på uppdrag av det brittiska imperiet. År 1888 grundade den engelska forskaren Clarence Bicknell museet i liguriska paleontologi, som nu bär hans namn (i den omfattande kollektionen finns stenskulpturer från Valle delle Meraviglie från sluttningarna av berget Bego). Museet på Via Romana har ett internationellt bibliotek med över 20 000 volymer och International Institute of Ligurian Studies, den drivande kraften bakom kulturlivet i hela regionen. Frankrike var den ursprungliga inspirationskällan för stadsutveckling i Bordighera från 1870 och framåt. Charles Garnier byggde sin villa precis vid kanten av havet, som påverkade stilen på stadens mest exklusiva bostäder för många år framöver.
Kommunikation
Nice flygplats: 48 km.
San Remo: 12 km.
Närservice
All service finns i Bordighera, som restauranger, kaféer,
affärer, post, bank m.m.
Parkering
Parkering på tomten.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

1-familjs friliggande villa

Bordighera
Ligurien

Pris:
8 000 000 EUR
Antal rum:
8
Boarea:
450 m2
Tomtarea:
2500 m2
Ref.nr
CCHIL3V05

Dela

Till toppen