Vacker tidstypisk villa till salu i Bordighera

Vacker tidstypisk villa till salu i Bordighera. Byggd i slutet av 1800-talet, bvar denna lyxvilla till salu i Bordighera en av de ursprungliga brittiska villorna byggda i sten. Belägen på den berömda Via dei Colli, i en exceptionell och dominerande position där man kan beundra en spektakulär 180° utsikt över den gamla staden Bordighera, det blå Medelhavet och Franska rivieran. Kontakta oss för att köpa hus i Ligurien. Vi har ett stort utbud av hus, lägenheter och tomter i Ligurien.

Interiör

Antal rum:
8 rum varav 4 till 6 sovrum
Boarea:
450 m2
Rumsbeskrivning
Denna villa till salu i Bordighera är fördelad över tre våningar, om totalt 450 m2 och ansluten med en bekväm trätrappa och hiss. Villan består av entréhall, ett stort vardagsrum med panoramaterrass med utsikt över Medelhavet och den historiska byn Bordighera, ett arbetsrum med spektakulära pilbågefönster, ett TV-rum och ett badrum på ankomstvåningen (första våningen). Master bedroom med eget badrum och vacker terrass med en fantastisk utsikt, en ytterligare två sovrum och två badrum på andra våninge. En matsal som vetter mot terrassen och trädgården, rymligt fullt utrustat kök, ett sovrum, ett badrum och grovkök på bottenvåningen.
Kök
Fullt utrustat kök.
Badrum
Fyra badrum.

Byggnad

Byggnadstyp
3-plansvilla
Uppvärmning
Gas.
Ventilation
Självdrag,
Energideklaration
Nej.
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Sten och tegel.
Fasad: Sten.
Fönster: 2-glas isolerglasfönster.
Bjälklag: Tegel.
Tak: Tegel.
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt.
Övrigt
Efter andra världskriget var denna charmiga villa till salu i Bordighera hem för hustrun till Sir Hugo Cunfille-Owen (känd som "tobaksmannen"), grundare av British-American Tobacco trust, en av de rikaste männen i Storbritannien under förra seklet. Denna villa till salu i Bordighera är omgiven av en terrasserad och vackert anlagd trädgård på en tomt om 2 525 m, som består av en stor gräsmatta, olivlund, fruktterrass, palmer och en pool formad som ett hjärta. Ingår även ett dubelgarage. Full av charm och autenticitet anses denna vackra villa vara bland de vackraste och mest eftertraktade villorna till salu i Bordighera och i västra Ligurien.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 2 525 m2
Tomtbeskrivning
Trädgård, pool och terrasser.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Bordighera har ett utmärkt skyddat läge som i norr skyddas av den höga terrängen och i söder breder Medelhavet ut sig, som göra att temperaturen är stabil året runt, med många soltimmar under sommaren. Bordighera är en lugn, vilsam semesterdestination som erbjuder ett varmt välkomnande (hotell, bostadsområden och lägenheter av alla standarder). Orten upptäcktes först av engelska besökare i slutet av 1800-talet. Det är ingen tillfällighet att Bordighera var platsen för Italiens första tennisklubb, som inrättades år 1878 på uppdrag av det brittiska imperiet. År 1888 grundade den engelska forskaren Clarence Bicknell museet i liguriska paleontologi, som nu bär hans namn (i den omfattande kollektionen finns stenskulpturer från Valle delle Meraviglie från sluttningarna av berget Bego). Museet på Via Romana har ett internationellt bibliotek med över 20 000 volymer och International Institute of Ligurian Studies, den drivande kraften bakom kulturlivet i hela regionen. Frankrike var den ursprungliga inspirationskällan för stadsutveckling i Bordighera från 1870 och framåt. Charles Garnier byggde sin villa precis vid kanten av havet, som påverkade stilen på stadens mest exklusiva bostäder för många år framöver.
Kommunikation
Nice flygplats: 48 km.
San Remo: 12 km.
Närservice
All service finns i Bordighera, som restauranger, kaféer,
affärer, post, bank m.m.
Parkering
Dubbelgarage om 45 m2.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

1-familjs friliggande villa

Bordighera
Ligurien

Pris:
3 600 000 EUR
Antal rum:
8
Boarea:
450 m2
Tomtarea:
2 525 m2
Ref.nr
CCHIL3V05

Dela

Till toppen