Svensk-italienskägd villa vid Lazios böljande kullar med olivodling till salu endast 6 mil från Rom

Svensk-italienskägd villa vid Lazios böljande kullar med olivodling till salu utanför Casaprota. Endast 6 mil till Rom och 9 mil till Rom Fiumicino flygplats. Villan har precis totalrenoverats och har energiklass A. Villans långsida vetter mot söder och dalen nedanför, vilket ger en vacker milsvida utsikt och mycket ljus inomhus. På baksidan finns ett stort parkeringsutrymmet, samt laddstolpe för elbil. Huset är mycket välisolerat, vilket håller ute både kyla och värme. Vidare är sovrumsdelarna väl avskilda och det stora allrummet på bottenvåningen är perfekt för familjeumgänge. Hela huset har ekparkett och samtliga innerväggar är i vitmålade.

Interiör

Antal rum:
9 rum varav 4 sovrum
Boarea:
250 m2
Rumsbeskrivning
På bottenvåningen leder huvudingången direkt in till ett rymligt allrum, som består av en vardagsrumsdel, matplats och kök. Mitt i vardagsrummet finns en öppen spis i marmor och rummet vetter mot söder med tre stora fönster som ger utsikt över dalen. Köksdelen är fullt fungerande (kyl/frys, ugn och gasspis) men i behov av upprustning. Bredvid köket ligger tvättstuga med värmepanna och under trappan finns ett förvaringsutrymme. Från köksdelen kommer man direkt ut till terrassen som är i nivå. Terrassen som är runt 30 m2 är i natursten med en lummig pergola och det finns tillgång till el och vatten. Runt hela huset finns en nylagd stenbeläggning som är runt 1 m bred.

På bottenvåningen finns två rymliga sovrum med vardera eget badrum (badkar), samt en toalett.

Mitt i allrummet finns trappan upp till övervåningen, vilken består av två stora sovrum varav ett av sovrummen med öppen spis. På övervåningen finns även ett stort badrum med badkar och toalett.

Alla rum har ekparkettgolv, förutom den lilla köksdelen som har terrakottaplattor.

Sammanlagt finns en toalett, två badrum (utan toalett), samt ett badrum med toalett. Badrummen är kaklade och med parkettgolv. Ett av badkaren är inklätt i marmor.

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
1992
Energideklaration
Energiklass: Energiklass A
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas isolerglas
Bjälklag: Betong
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Villan byggdes i början av 1990-talet och har använts som semesterboende. Villan har precis totalrenoverats och framförallt har man förbättrat husets energiförbrukning.

Övriga byggnader

Uppvärmning med varmluftspump och gas.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 10 000 m2
Typ:
Trädgård och mark

Tomtbeskrivning
Tomten består av en uppfartsväg, en parkeringsdel, en trädgårdsdel framför huset, samt en olivodling (50-60 träd). Tomten sluttar ner mot dalen som ligger nedanför och ramas in av en grusväg.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och enskilt avlopp med nergrävd tank.
Fastighetsskatt
1 650 Euro/år.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Casaprota är en by och kommun i provinsen Rieti i regionen Lazio. Casaprota är en liten medeltidsby, 530 meter över havet. Kommunen hade 734 invånare år 2018.

Fastigheten ligger cirka 60 km från Rom. Området är känt för sina olivodlingar och det finns många små medeltida byar i området. Närmaste by är Casaprota.

Området har flera naturområden. Det närmsta och mest välkända är “Gole di Farfa”, ett vandringsområde längs en bäck med vattenfall. (5 -10 min med bil från fastigheten).

I det närliggande området finns lantliga restauranger, bondgårdar som erbjuder övernattning och lokal mat (Agriturismo) samt möjlighet till fiske, jakt och ridning.

Det går buss in till Rom och till Rieti, men bil är nödvändigt i vardagen.
Närservice
Casaprota har några restauranger, affärer och en mindre livsmedelsbutik. Cirka 15 minuter med bil finns staden Osteria Nuova, där det finns allt från bilmekaniker till livsmedelsaffärer.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

Öppna större karta

Villa

Casaprota
Lazio

Pris:
390 000 EUR
Antal rum:
9
Boarea:
250 m2
Tomtarea:
10 000 m2
Ref.nr
CCHITL262

Dela

Till toppen