Svenskägd vingård strax utanför Toscana

Vid gränsen till Toscana väntar en välskött vingård från 1800-talet. Här erbjuds en chans att leva ut den italienska drömmen. Denna charmiga gård består av vackra stenhus och stora lummiga utemiljöer. Husen är helrenoverade och utrustade med god komfort.

Interiör

Antal rum:
6 rum varav 5 sovrum
Boarea + Biarea
155 m2 + 200 m2
Rumsbeskrivning
Huvudbyggnaden är ett vackert stenhus i två plan som har renoverats. Golvvärme finns på hela det övre planet.

Det gemytliga köket har vita väggar och synliga bjälklag. Detta sociala kök blir gärna husets hjärta. När det är dags att servera middagen finns plats till ett större matsalsbord.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning från köket och nås via ett bågformat valv. Vardagsrummet har likaledes synliga bjälklag samt en tegelvägg, vilket ger rummet en rustik inramning. Här kopplar ni av framför den stora öppna spisen och avnjuter ett glas vin från den egna gården.

Huset har två sovrum med badrum en-suite, varav det ena har bubbelbadkar och det andra har dusch. Här vilar ni gott mellan de händelserika dagarna.

Även gårdens gästhus är utformat i sten. Här erbjuds 55 m2 fördelade på tre sovrum, ett fullt utrustat kök och badrum. Gästhuset kommer mycket väl till pass när vänner och familj vill resa ned och besöka er nya omgivning.

Strax utanför dörren väntar en stor uteplats med vinddruvspergola. Här kan ni se fram emot långa middagar i den ljumna italienska kvällssolen.
Kök
Stort fullt utrustat kök i boningshuset och även ett fullt utrustat kök i det mindre huset, annexet.
Badrum
Två badrum boningshuset och ett badrum i det mindre huset, annexet.

Byggnad

Byggnadstyp
2-plans lanthus, ett sutteränghus och ett annex, samt lada
Uppvärmning
Vattenburen värme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Nej
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Sten
Fasad: Stenfasad
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt
Vid gränsen till Toscana väntar en välskött vingård från 1800-talet. Här erbjuds en chans att leva ut den italienska drömmen. Denna charmiga gård består av vackra stenhus och stora lummiga utemiljöer. Husen är helrenoverade och utrustade med god komfort.

Övriga byggnader

Souterrängvåning om ca 100 m2, idag förvaringsutrymmen, men påbörjad för att bygga minilägenheter. Ett litet mindre hus på ca 55 m2 bestående av tre små sovrum, kök och badrum. Allt renoverat, med indragen värme. Stor hölada
och ett litet stall i trä där man har rätt att utnyttja kvadratmetrarna till annat ändamål.

Allmänt om fastigheten

Tomt
Areal: 245000 m2
Typ: Trädgård, mark och vinodlingar
Tomtbeskrivning
Till vingården hör 24,5 hektar mark varav 1,1 hektar med vinodling (DOC), åtta hektar skog samt åkermark. Druvan som odlas är Sangiovese, vilken är en blå druva av arten Vitis vinifera. Denna druvsort är hårt beskuren för att ge ett kvalitetsvin och är speciellt vanlig i just italienska viner. Gården ger ca nio ton per år och har vunnit flera priser tack vare den höga kvaliteten.

Sangiovese är en blå vindruva av arten Vitis vinifera. Den är speciellt vanlig i italienska viner.
Vatten/avlopp
Brunn och septiktank.
Fastighetsskatt
På förfrågan.
Samfällighetsavgift
På förfrågan.

Närområde

Allmänt
Tredozio ligger nära det sydöstra hörnet av Italien i provinsen Forlì-Cesena och i regionen Emilia-Romagna, endast 1 km från gränsen till regionen Toscana, mitt i det böljande gröna landskapet som gränsar till Foresti Casentinesi, en nationalpark som sträcker sig söderut mot Toscana. I själva verket var detta område en gång en del av Toscana. Byn Tredozio är en härligt tyst och lugn by, men ändå med ett antal bar inbjudande restauranger, särskilt restaurangenMulino di San Michele, inhyst i en gammal kvarn. Byns centrum erbjuder bekvämligheter som livsmedelsbutiker, ett bageri, barer och en busstation.
Kommunikation
Från vingården tar ni er till kuststaden Cervia på ca en timme med bil. Bologna med flygplats ligger i sin tur inom ett avstånd av 80 km resp. 89 km.
Närservice
Här bor ni i den natursköna provinsen Forlí-Cesena som är del av regionen Emilia-Romagna. Närmaste by är pittoreska Tredozio, vars centrum ligger ca 3 km bort. Det stillsamma samhället är en avkopplande plats, där ni kan se fram emot mysiga restauranger och barer. Ta med hela familjen och avnjut menyn på den populära restaurangen Mulino di San Michele, vilken är belägen i en gammal kvarn. I centrum finns därutöver mataffärer, bageri och busstation.

Gillar du detta objektet? Kontakta oss för mer information.

Fält markerade med stjärna * är obligatoriska.

Fastighetsbyrån City & Country Homes hanterar dina personuppgifter enligt Allmänna dataskyddsförordningen och GDPR (General Data Protection Regulation). Information

040-692 87 28

1-familjs friliggande villa

Tredozio
Emilia-Romagna

Pris:
519 000 EUR
Antal rum:
6
Boarea:
155 m2
Biarea:
200 m2
Tomtarea:
245000 m2
Ref.nr
CCHIT245

Dela

Till toppen